Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sjajnog finala

Ivan Rakitić nakon novog naslova: 'Ovo mi je jedna od najdražih noći u karijeri'

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/7
01.06.2023.
u 08:57

Prvi je pute Europsku ligu osvojio sa Sevillom prije gotovo 10 godina, 2014., kada je andaluzijski klub izborio pobjedu protiv Benfice penalima 4:2. Bivši hrvatski reprezentativac tada je proglašen igračem utakmice, a ovaj put dobio je najviše ocijene za svoju izvedbu

Veliko finale Europske lige završilo je pobjedom Seville. Do kraja neizvjesno, 90 minuta igre i 30 minuta produžetaka nije donijelo pobjednika. Najprije je zabio Paulo Dybala, u 35. minuta da bi zatim Gianluca Mancini, asistent prvog pogotka, zabio autogol i tako tek 20 minuta nakon pogotka vratio finale na početak.

Večer je kulminirala penalima u kojima je Sevilla bila bolja, a Ivan Rakitić je uz svoja tri suigrača bio precizan dok je za Romu zabio samo Bryan Cristante. Rakitić je za svoju izvedbu tijekom utakmice dobio izvrsne ocijene. SofaScore mu je dao ocjenu 8.3, što ga stavlja daleko ispred Nemanje Gudelja i Jesusa Navasa s 7.5.

GALERIJA Sevilla slavila protiv Rome: Rakitić ponovo podigao trofej nakon devet godina

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma
1/8

"Posebna noć za nas. Sedam od sedam. Svi su mi bili na tribinama - obitelj, žena i prijatelji. Sevilla je pokazala koliko je velika, ovo mi je jedna od najdražih noći u karijeri", rekao je bivši hrvatski reprezentativac kojem je ovo drugi naslov Europa lige. Prvi je osvojio sa Sevillom prije gotovo 10 godina, 2014. Tada je protiv Benfice pobijedio penalima 4:2 i bio proglašen igračem večeri.

VEZANI ČLANCI:

Dvije momčadi nisu na domaćim terenima osvojile plasman u Ligu prvaka iduće sezone pa je ta nagrada isto tako bila u igri. Osim igre, utakmicu, odnosno njen kraj obilježili su i ispadi Josea Mourinha, očito frustriranog nakon što je izgubio prvo od šest europskih finala u kojima se našao. Nakon utakmice riješio se svoje medalje, a na parkiralištu je imao nesvakidašnji incident sa sucem.

VIDEO Pao dogovor težak 1.2 milijarde eura: Messi odlazi iz PSG-a

Komentara 2

T2
Tomo_20
18:00 01.06.2023.

Ljepo za tebe!

DU
Deleted user
10:49 01.06.2023.

Mogao je HRT našoj sirotinji priuštiti bar - snimku utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije