Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN RAKETA

Ivan Rakitić bio je daleko najbolji igrač u finalu Europske lige. Hrvat zaradio fantastičnu ocjenu

Sevilla v AS Roma - UEFA Europa League - Final - Puskas Arena
Foto: Jonathan Moscrop
1/8
01.06.2023.
u 07:02

Španjolski klub sinoć je u Budimpešti osvojio sedmi europski trofej

Nogometaši Seville po sedmi put su osvojili Europsku ligu, u finalnom susretu u Budimpešti španjolska momčad je pobijedila Romu nakon jedanaesteraca s 5-2 (1-1, 1-1).Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a isti je rezultat ostao i nakon 120 minuta. Tijekom jedanaesteraca svi su izvođači Seville bili precizni, redom su pogađali Ocampos, Lamela, Rakitić i Montiel za slavlje. Kod Rome je pogodio samo Cristante, dok je potom udarac Mancinija obranio Bono, a Ibanez je pogodio vratnicu.

Osim samog naslova pobjednika ovog natjecanja, ovo je finale imalo još jednu težinu. S obzirom da ni jedna od ove dvije momčadi kroz svoja nacionalna prvenstva nije osigurala igranje u Ligi prvaka iduće sezone, pobjednik je kao nagradu dobivao odlazak u to elitno natjecanje što je zaslužila Sevilla.

GALERIJA Sevilla i Rakitić poslije drame penala osvojili Europsku ligu

Sevilla v AS Roma - UEFA Europa League - Final - Puskas Arena
1/8

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić po drugi put je u karijeri sa Sevillom osvojio pobjednički pehar Europske lige, prvi puta je slavio 2014. godine.Bivši vatreni je prema SofaScore daleko najbolji igrač utakmice s ocjenom 8.3, dok su iza njega Nemanja Gudelj i kapetan Jesus Navas koji su zaradili po 7.5. 

VEZANI ČLANCI:

Raketa nije zabio pogodak, ali je bio vrlo blizu u nadoknadi prvog dijela kada je opalio s nekih 20 metara i zatresao stativu. Rui Patricio je već bilo svladan, no lopta se odbila u od okvira gola i tada spasila Romu. Isto tako, bio je siguran izvođač za Sevillu u seriji penala koji je dobila Mendilibarova momčad. 

 

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:36 01.06.2023.

Nevjerovatna Sevilla. 7 finala i sedam naslova. Bravo za Rakitica i ekipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije