Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni majstor

Cijeli svijet priča o Hrvatu, pogledajte čime je oduševio!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
19.07.2017.
u 18:51

Hrvatski nogometaš postao je jedna od glavnih tema među navijačima diljem svijeta

Ljetni prijelazni rok još uvijek se zahuktava, iako je nekoliko nogometnih transfera već 'razdrmalo' svijet. Jedan koji bi to uskoro mogao napraviti jest i onaj hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Za njega su već duže vrijeme zainteresirani PSG i Manchester United, ali s obzirom na to da je bivši igrač Hajduka javno dao do znanja da se želi pridružiti Mourinhovim trupama, Francuzi su odustali. I sada već tjednima traje natezanje oko odštete, a United i Inter nikako da se nađu. Engleski mediji već su nekoliko puta pisali da je posao gotov, ali svaki puta negdje je zapelo. Čini se kako su dva kluba sada bliže dogovoru nego ikad, a odšteta bi se trebala kretati negdje oko 50 milijuna eura, što bi bio jedan od najvećih transfera ovoga ljeta, a ujedno i uvjerljivo najveći hrvatski transfer u povijesti.

Perišić je karijeru započeo u mlađim uzrastima Hajduka, da bi 2006. godine preselio u Sochaux. Tamo je nastupao za B momčad, a zatim odlazi na posudbu u belgijski Roeselare. Njegovi dobri nastupi nisu promakli skautima Club Bruggea koji ga na kraju te sezone dovodi u svoje redove, a tamo je eksplodirao. U drugoj sezoni zabio je 22 gola u prvenstvu i postao najbolji strijelac i najbolji igrač lige pa ga je Borussia kupila za 5,5 milijuna eura.

Jürgen Klopp često ga je hvalio, ali bez obzira na to držao na klupi pa se Perišić u jednom trenutku i pobunio. Nisu imali neki poseban odnos pa hrvatski nogometaš u siječnju 2013. prelazi u Wolfsburg.

U dvije sezone postigao je 21 pogodak i 17 puta asistirao, što je privuklo pozornost velikih klubova. Najuporniji je bio Inter u koji je stigao za 19 milijuna eura. Odmah se nametnuo i postao jedan od glavnih igrača, a cijena mu je na Transfermarktu skočila na 30 milijuna. 

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/10

Njegove odlične prezentacije za klubove, ali i za hrvatsku reprezentaciju, za koju je debitirao 2011. u Tbilisiju protiv Gruzije ušavši u igru umjesto Ivana Rakitića u 61. minuti, privukle su interesi najvećih klubova svijeta. Trenutačno je na korak do prelaska na Old Trafford, gdje ga navijači nestrpljivo očekuju.

- Perišić ima iskustvo i brzinu, može ući i kreirati stvari. Dobro se osjeća s loptom, može se osloboditi čuvara i fantastičan je dodavač. Važno je za United da ima igrača koji može otvoriti suparničke obrane jednim dodavanjem, a on to ima. Može ponuditi drugu razinu prijetnje po suparnikov gol, uvjeren je Rene Meulensteen, dugogodišnji pomoćnik Alexa Fergusona.

A baš kao on razmišlja i Jose Mourinho, jedan od najboljih trenera svijeta, koji je zaljubljen u hrvatskog reprezentativca. Kako i ne bi bio kada je Ivan upravo njegov tip igrača: brz, probojan, okomit, a uz to i taktički odgovoran. Perišić se sjajno ubacuje pred gol, često zabija i asistira, a iznimno je borben i za njega nema predaje. U posljednjih nekoliko godina prometnuo se u jednog od najboljih, ako ne i najboljeg pojedinca vatrenih. Na velikim natjecanjima nikad nije podbacio, a ove sezone i u Interu je pokazao koliko vrijedi.

Stoga ne čudi da je Mourinho toliko zapeo za njega te da je postao jedna od glavnih tema nogometnog svijeta. S obzirom na to da Manchester United ima navijače u cijelome svijetu, na mnogobrojnim forumima fanovi raspravljaju o Perišiću i njegovu transferu, a gotovo svi se slažu u jednom - Mourinhovoj momčadi dat će dimenziju više.

Za sve one koji još uvijek ne znaju zbog čega je Perišić toliko oduševio, dovoljno je da pogledaju njegove najbolje poteze iz prošle sezone. Otvorite video ispod članka i uživajte u majstorijama hrvatskog nogometaša...

Komentara 8

Avatar Abcda
Abcda
19:57 19.07.2017.

Naslov bombastican a u tekstu ... nista. Lov na klikove .

Avatar -zztop-
-zztop-
19:02 19.07.2017.

????? bombastičan naslov za razliku od člabka

DU
Deleted user
19:53 19.07.2017.

I sa čime je oduševio?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije