Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Hajduku

Kosova raketa past će onog trenutka kada padne i Kopić

21.11.2017.
u 10:55

S Kopićem na klupi Kos si nije kupio puno vremena jer bivši trener Slaven Belupa talentiran je stručnjak, ali za sada bez većih uspjeha u karijeri

Stvorit ću Hajduk koji će osvajati titule! Hajduk se ne smije zadovoljavati trećim i drugim mjestom, polufinalima kupa. Trofeji su ono čemu Hajduk treba težiti – tako je 19. svibnja u inauguracijskom govoru zborio novi predsjednik Hajduka Ivan Kos.

A točno 18 mjeseci nakon toga na stadionu u Puli Torcida mu je izvjesila transparent “Odgovornost, a ne demagogija”. Uz sliku ptičice kosa kako leti na raketi. I uz bacanje baklji, prozivanje igrača neprimjerenim psovkama...

1/14

Sada je i više nego jasno, Torcida je okrenula leđa svojem predsjedniku. A prošlost je pokazala da su u takvom slučaju predsjedniku Hajduka dani odbrojeni.

Nelogične izjave

Mislio je Kos da će smjenom Joana Carrilla prokazati Španjolca kao najvećeg i jedinog krivca za rezultatske posrtaje, no tu priču Torcida nije nasjela. Najžešći navijači splitskog kluba smatraju da Osječanin radi loš posao kao čelnik Hajduka.

S Kopićem na klupi Kos si nije kupio puno vremena jer bivši trener Slaven Belupa talentiran je stručnjak, ali za sada bez većih uspjeha u karijeri. U karijeri je Kopić vodio 161 HNL-ovu utakmicu, a prosječno je osvajao 1,14 bodova. Doduše, sa slabim klubovima poput Cibalije, Lučkog, Zagreba i Slaven Belupa.

Je li kapacitet za Hajduk, pokazat će vrijeme...

Mogao je Kos zavući ruku duboko u džep i dovesti skupog Ivana Jurića, koji je splitsko dijete, čovjek kojeg Torcida voli, i tako bi sigurno umirio navijače. No, kockao se i doveo puno, puno jeftinijeg Kopića.

I zato je sada Kosova sudbina u Kopićevim rukama. Jer onog trenutka kada Kopić zareda s lošijim rezultatima, i Kosova će raketa udariti o tlo. Svoju četvrtu smjenu trenera u godinu i pol mandata Kos sigurno ne bi preživio.

1/6

Posljednjih tjedana predsjednik Hajduka s nekim je izjavama izazvao gnjev navijača. Posebno ih je zaboljela ona da na prvu momčad troši samo 10 posto vremena, a da mu 90 posto vremena uzima sve ostalo. Kao da je zaboravio da Hajduk živi od prve momčadi i rezultata. Uspjeh seniora znači bolju prodaju igrača i više novca u blagajni.

Premalo domaćih igrača

Uostalom, i sam je na početku svojeg mandata poručio da ga zanimaju samo prva mjesta.

A u istom istupu prije dva tjedna dao je još čudniju izjavu. Na pitanje što smatra najvećim uspjehom otkako je na čelu Hajduka, Kos je odgovorio:

– Kroz moju prizmu, moj je uspjeh to što danas sva djeca u Akademiji, kad prolaze stariji i odgovorni ljudi, ustaju i pozdravljaju. Možda to zvuči banalno, možda će se netko na to nasmijati, ali time sam jasno rekao što mi to radimo.

Gospodine Kos, djecu se pristojnosti uči u školi, a vi u klubu trebali biste ih učiti kako pobjeđivati.

A kada nauče pobjeđivati, onda će ih biti više i u prvoj momčadi. Nažalost, danas su u prvoj momčadi Hajduka samo četiri Splićanina, ali zato imaju Španjolca, Nijemca, Grka, Gambijca, Ganca, Kamerunca, Mađara, Albanaca, Portugalca...

Ne kažemo da se treba ponoviti 2001., kada je 21 od 27 igrača Hajduka bio iz Splita i okolice, no samo četvorica domaćih premalo su.

Kosu zamjeraju i činjenicu da se riješio svih klupskih legendi te da je na čelo omladinske škole i B momčadi postavio dva bivša dinamovca, Krešimira Gojuna i Sinišu Oreščanina. Iako, za Oreščanina i Gojuna ne treba mu prigovarati jer taj je dvojac navodno vrlo dobro posložio omladinsku školu.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 1

OD
otac_domovine
15:21 21.11.2017.

U stvari Kos je sve dobro rekao. Ovim seniorima se ne može pomoći i oni ni teoretski ne mogu biti prvi, a jako teško ispod 4. mjesta koje vodi u Europu. Zato se koncentrirao na rad s mladima koji će biti vidljiv tek za 5 godina. A da bi bio vidljiv mora im izbiti iz glave da su nekakve zvijezde samo zato jer igraju u Hajduka i da su veći od kluba. to i jesu dvije najvažnije stvari ako želiš biti prvi. Jer Dinamo ima puno više love, bolji kadar i HNS. Samo ih se dugoročno može dobiti. Ali to huligani, ulica i australopiteci iz Torcide ne mogu razumijeti zbog svojih intelektualnih kapaciteta. Oni bi htjeli biti prvaci kao da je dovoljno nešto htjeti da bi se to i ostvarilo. Kako ćete biti prvaci s 5 puta manjim proračunom? Ali ne možeš ti to narkomanima objasniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije