Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOČIO PREKO 5.72

Ivan Horvat u Beogradu oborio hrvatski rekord!

Ivan Horvat
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
18.02.2017.
u 22:20

Skok preko 5.72 m je i novi apsolutni Horvatov rekord, jer je dosada na otvorenom najviše letio preko 5.70 m, prošle godine na Svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu i prošle godine u Zagrebu letio.

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat odličnim skokom preko 5.72 metara na dvoranskom mitingu u Beogradu u subotu za devet je centimetra popravio vlastiti i hrvatski rekord u ovoj disciplini.

Horvat je dignuo letvicu i na 5.78 m, no to je bilo previsoko.

Skok preko 5.72 m je i novi apsolutni Horvatov rekord, jer je dosada na otvorenom najviše letio preko 5.70 m, prošle godine na Svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu i prošle godine u Zagrebu letio.

Ovo je još jedna odlična najava Europskog dvoranskog prvenstva koje je od 3. do 5. ožujka održava također u Beogradu.

Andrea Ivančević pobijedila je na 60 metara sa 7.30 sekundi, samo stotinku lošije od državnog rekorda.

- Na žalost u cilju je osjetila grč u zadnjoj loži tako da nije kasnije trčala i svoju prvu disciplinu, 60 metara prepone. Djeluje na prvu da nije strašno, ali ipak ćemo morati tretirati taj problem - rekao je Andrein trener Igor Čordaš.

Na 60 m prepone slavila je Ivana Lončarek sa 8.10, Zvonimir Ivašković na 60 m sa svojim rekordom sezone od 6.81, dok je Mateo Ružić bio treći na 40 0m sa 48.73.

Šimić prvakinja Hrvatske sa 190 cm, hrvatski rekord Fileš u skoku s motkom

U subotu je u Rijeci održan drugi dio atletskog dvoranskog prvenstva Hrvatske, a najvredniji rezultat ostvarila je Ana Šimić pobijedivši u skoku u vis s odličnih 190cm.

Pokušala je i preko 193 cm, no letvicu je rušila sva tri puta.

- Odličan je osjećaj skakati pred domaćom publikom, bilo je super! Pogotovo jer sam imala dosta mitinga, a zadnji prije dva dana što mi je dosta gust raspored. Osjećam se spremno, jako i jedva čekam predstojeća natjecanja a sljedeća je Balkanijada već idućeg vikenda u Beogradu - rekla je Šimić nakon natjecanja.

Martina Fileš je u skoku s motkom slavila s hrvatskim rekordom od 4.01m, što je za jedan centimetar više od dosadašnjeg rekorda Ivone Jerković.

U skoku u vis pobijedio je Alen Melon sa 218 cm, dok je drugi bio Filip Mrčić s juniorskim nacionalnim rekordom od 213 cm. Mrčić je time  ostvario i normu ja Europsko juniorsko prvenstvo u talijanskom Grossettu koje će se održati u srpnju.

Prvaci Hrvatske su i  Nika Župa na 60 m (7.75) i 6 0m prepone (8.88),  Paola Borović u skoku u dalj (5.9 3m), Paola Borović u troskoku (13.02 m) i Marija Tolj u bacanju kugle (14.44 m). Kod atletičara na 6 0m pobijedio je Bruno Penezić (6.94), na 60 m prepone Trpimir Široki (8.53), u skok u dalj Dino Pervan (7.74 m), u troskoku Ante Zuanović (14.6 1m), skoku s motkom Dario Prekl (5.00 m), a u bacanju kugle Matija Carek (17.64 m).

>> Ana Šimić sjajna druga na mitingu u Cottbusu

Komentara 1

Avatar Cat
Cat
09:12 21.02.2017.

Imamo toliko kvalitetnih atletičara samo da netko od sponzora to prepozna i omogući im financijsku podršku. svako putovanje na mitinge košta: put, smještaj u hotelu, startnina a o opremi da ne govorim. Bravo za sve njih jer svi ovi rezultati plod su rada atletičara i njihovih trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije