Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleskinje prvakinje Europe

Iva Olivari delegatkinja u finalu pred 87.000 gledatelja

storyeditor/2022-08-01/olivari-1.jpeg
HNS
02.08.2022.
u 15:55

Prema BBC-jevim podacima, borbu za europski naslov u jednom su trenutku pratila čak 17,4 milijuna gledatelja, što je novi britanski rekord gledanosti jedne utakmice ženskog nogometa.

Nogometašice Engleske pobjedom u finalu protiv Njemačke nakon produžetaka (2:1) osvojile su svoj prvi naslov europskih prvakinja. Zanimljivo je da je ovo Engleskinjama bilo treće finale. Prva dva su izgubile, prvo 1984. godine od Šveđanki, te drugo 2009. godine od Njemačke. Ima Engleska još dva treća mjesta. Njemačka je pak s druge strane prvi put izgubila u finalu, a do ove utakmice igrale su u završnici osam puta i osvajale naslov.

Na tribinama se okupilo nešto više od 87.000 gledatelja, najviše u povijesti Eura u obje konkurencije. Prema BBC-jevim podacima, borbu za europski naslov u jednom su trenutku pratila čak 17,4 milijuna gledatelja, što je novi britanski rekord gledanosti jedne utakmice ženskog nogometa.

Team menadžerica hrvatske A reprezentacije Iva Olivari obnašala je funkciju delegatkinje. Osim na finalnoj utakmici, Olivari je bila delegatkinja na tri utakmice u grupnoj fazi te na polufinalnoj utakmici između Engleske i Švedske.

– Zaista je bila iznimna čast biti delegatkinja na ovom velikom finalu. Zahvalna sam Uefi što je prepoznala moj dosadašnji rad te Hrvatskom nogometnom savezu – rekla je Iva Olivari. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije