Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenio lice Dorsine

Istra 1961 ostala bez trenera: Garcia napustio klub nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
06.06.2023.
u 13:59

U Istri je napravio puno. Uveo napadački stil igre i proaktivni nogomet u svakom susretu bez obzira na protivnika. S klubom je dogovorio sporazumni raskid ugovora i otiskuje se u nove avanture

Istra 1961 nakon dvije sezone ostala je bez trenera, Urugvajca Gonzala Garcije. Premda je imao ugovor do lipnja iduće godine dogovoren je sporazumni raskid kojim je južnoamerički trener otišao iz HNL-a. Da će otići dao je naslutiti već nakon utakmice protiv Slaven Belupa, 27. svibnja, a sad se i konačno pozdravio sa stadionom Dorsina.

Na klupi Istre proveo je 76 utakmice i osvojio 85 bodova. Kazao je da je dao sve što je mogao, a isto tako dobio sve što smatra da može dobiti. Hrvatska mu je bila važan korak na trenerskom putu, obzirom da je prije toga imao samo jednu sezonu iskustva u nizozemskom Twenteu.

GALERIJA Mladi Dinamovci proslavili titulu juniorskih prvaka

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961
1/57

U Istri je napravio puno. Uveo napadački stil igre i proaktivni nogomet u svakom susretu bez obzira na protivnika. U svojoj prvoj sezoni na klupi hrvatskog prvoligaša stigao je tek do devetog mjesta, ali u drugoj klub je doveo do petog mjesta na ljestvici, na prag otiskivanja u europske vode što je ujedno najbolji plasman i najveći broj osvojenih bodova za klub.

Od njegovog vodstva profitirali su i igrači. Ističu se Mauro Perković i Dion Beljo koji su potom sklopili i za karijeru važne transfere u Dinamo i Augsburg.

VEZANI ČLANCI:

Garciji su iz klub ponudili novi, dulji i financijski isplativiji ugovor, no ipak se nije odlučio ostati i to je priopćio vodstvu klupa s kojim se rastao u prijateljskom tonu. Novi trener Istre još nije poznat, no za vjerovati je da će doći i do promjene stručnog stožera.

VIDEO Gledatelj vrijeđao Livaju, intervenirala policija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije