Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO ARAPOVIĆ

'Iskustvo iz Splita želim čim prije zaboraviti, to je bilo jako neprofesionalno'

Marko Arapović
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/7
22.09.2020.
u 07:00

- Otkazali su mi ugovor 13 minuta prije ponoći, a potom poželjeli potpisati aneks tom istom ugovoru. Bila je to situacija za plakati od smijeha - prepričao je mladi košarkaš

Na svojim leđima odlučio je nositi nulu kako bi time ilustrirao svoj novi početak nakon razdoblja borbi s ozljedama. Nažalost, ta nula na dresu Marka Arapovića trenutačno je samo nerealizirana obostrana želja da igra za KK Split.

Žuti su odustali od “štorije” o tome da za njih ove sezone igraju čak trojica sinova članova srebrne olimpijske reprezentacije iz Barcelone. Ta će priča ipak ostati samo na dva imena – Perasoviću i Vrankoviću.

Nudili su mi anekse

A da između Splita i Arapovića nešto ne štima moglo se naslutiti već u petak, u utakmici 1. kola HT Premijer lige, u kojoj su žuti gostovali u Gorici. Bez Arapovića u sastavu. A hodogram zbivanja prepričao nam je Marko:

– U Split sam doputovao u nedjelju navečer i u iduća 72 sata odradio šest treninga te individualni rad plus sve preglede, pa tako i magnetsku rezonanciju i druga testiranja. Napravio sam sve što su od mene tražili te na kraju i otputovao s momčadi u Zagreb i konkurirao za sastav.

No, klub je iskoristio pravo da do četvrtka u ponoć raskine ugovor ako nečim nije zadovoljan.

– Otkazali su mi ugovor 13 minuta prije ponoći, a potom poželjeli potpisati aneks tom istom ugovoru. Bila je to situacija za plakati od smijeha. Nisam htio da se moje ime blati, da se time dokazuje da moje koljeno nije u redu. Kada sam shvatio što žele, kupio sam avionsku kartu za Split, pokupio stvari i automobilom se istu večer vratio u Zagreb.

U krugu ljudi bliskih Splitu širi se priča da su žuti to napravili s namjerom da promijene uvjete ugovora jer nisu bili zadovoljni prognozama svoje liječničke službe. U to ime su valjda i htjeli u ugovor dodati da Arapovića manje plaćaju bude li pauzirao zbog eventualnih ozljeda.

– Oni su nudili anekse na već potpisani ugovor što je jako neprofesionalno. Pa profesionalnije bi bilo da su mi rekli da nisu zadovoljni mojim stanjem i da zbog toga ne žele ugovor potvrditi valjanim. To je iskustvo koje želim što prije zaboraviti.

Je li Marko to doživio kao pokušaj cjenkanja?

– Lako za cjenkanje jer mi sportaši se uvijek cjenkamo kada nešto potpisujemo. No, radi se o već potpisanom ugovoru koji je osporen.

Klub je time, očito je, osporio Markovu spremnost da ponovo igra punom snagom.

– Dobio sam informaciju da su zvali više liječnika da analiziraju stanje nakon magnetske rezonancije moga koljena pa su tako zvali i neke koje ja poznajem.

S te sam strane miran jer imam zeleno svjetlo i od najbolje hrvatske bolnice Sveta Katarina kao i od profesora Finka, jednog od najboljih kirurga na svijetu, koji mi je operirao koljeno i čiji su pacijenti bili i svjetski poznati nogometaši poput Sanea i Chiellinija. Od obje te ustanove imam potvrdu da su mi koljena u redu.

Poželjeli mu sreću

Što će se sada dogoditi? Hoće li intervenirati američka agencija Wasserman koja zastupa Marka?

– Nisam o tome ni s kim razgovarao, posvetio sam se individualnim treninzima u Zagrebu. Evo, dok razgovaramo, baš idem s laganog trčanja pa ću nakon toga na trening “fizikalija”. Čekat ću novu priliku, vjerojatno u inozemstvu jer za hrvatski klub ionako ne bih mogao igrati sve do studenoga.

KK Split javnosti se obratio samo “konfekcijskom” izjavom:

“Marko Arapović ipak neće nositi dres Splita u ovoj sezoni. Potpisani jednogodišnji ugovor stavljen je izvan snage na zahtjev KK Splita. Marku želimo svu sreću u nastavku karijere.”.

Sreću treba poželjeti i Splićanima jer uz igru kao u utakmici u Gorici ne piše im se dobro.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
Perspektivan
22:21 22.09.2020.

Od svega najvažnija je zadnja recenica. Split je katastrofalno igrao u gorici te bi Skelin da je imalo moralan trebao dati ostavku!

TI
Tikatanca0406
08:37 22.09.2020.

Malo reklame usput a marko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije