Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽARENO U AUSTRALIJI

Nevjerojatan Čilićev poraz, Ajla servirala za meč pa izgubila

čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.01.2014.
u 14:39

Roger Federer slavio je u 2. kolu turnira protiv Slovenca Blaža Kavčića sa 6:2, 6:1, 7:6(4), dok je Nadal sa 6-2, 6-4, 6-2 bio bolji od domaćeg juniora Thanasija Kokkinakisa

Organizatori Australian Opena ipak su se smilovali igračima i odlučili da ih neće tjerati igrati po nehumanim uvjetima. Visoke temperature bile su velik problem tenisačima ovih dana, puno mečeva završilo je predajom nekog od igrača od prevelike iscrpljenosti pa su organizatori bili primorani reagirati.

– Na vanjskim terenima mečevi neće početi dok se temperature ne snize, o čemu će odlučiti direktor teniskog turnira – poručili su organizatori.

A jutros su prekinuti mnogi mečevi, među kojima i onaj našeg predstavnika Marina Čilića, ali razlog je bila obilna kiša.

Marin je u trenucima prekida protiv Gilletta Simona vodio 6:4, 5:4 i imao servis. No, nastavak meča nije mu donio puno toga dobrog. Iako je servirao za 2:0 u setovima, izgubio je svoj servis i Simon je izjednačio na 5:5. No, Čilić je tada oduzeo servis Simonu pa ponovno servirao za set, ali je i to izgubio, a poslije i tie-break.

U trećem setu Marin je odlično krenuo, poveo 5:0, ali nakon toga Simon je napravio veliku seriju i izborio tie-break, u kojem je Čilić ipak bio mirniji te je poveo 2:1 u setovima. No, tada je uslijedio nevjerojatan pad u igri našeg tenisača pa je Simon dobio četvrti i peti set (6:1, 6:2) i plasirao se u treće kolo.

A prekinut je bio i meč Ajle Tomljanović. Ona je prvi set protiv Stephens dobila sa 6:3, drugi izgubila 6:2, a u trećem je gubila 3:0 i servirala, kada je susret prekinut. U nastavku je Ajla priredila potpuni preokret i povela 5:4 te servirala za meč. No, tada je izgubila koncentraciju i Amerikanka je dobila tri uzastopna gema i plasirala se u treće kolo.

Inače, Roger Federer slavio je u 2. kolu turnira protiv Slovenca Blaža Kavčića sa 6:2, 6:1, 7:6(4), dok je Nadal sa 6:2, 6:4, 6:2 bio bolji od domaćeg juniora Thanasija Kokkinakisa.

Komentara 4

PE
peugeot
17:09 16.01.2014.

Nije me zacudilo. Simon je kao i drugi francuski tenisaci takav tip igraca koji vraca lopticu i ubacuje u teren do besvijesti, to jest ceka da protivnik izgubi zivce, poludi i pogrijesi. Nikad ne volim nikog od igraca s ovih prostora vidjeti da igra sa Simonom. Taj ima zivce kao - konj.

BI
Bismarck
15:07 16.01.2014.

Nažalost, od Ćilića nikad ništa. Potencijal jest, a na tome će i ostati. Šteta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije