Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENA SUSPENZIJA?

Ipak kazna za suca koji nije dosudio jedanaesterac Hajduku protiv Lokomotive!

Zagreb: Lokomotiva protiv Hajduka u 19. kolu Prve HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
15.12.2021.
u 16:19

- Nažalost, nije dobro sudio utakmicu. Previše je tu bilo situacija na kojima se vidjelo da nije bilo u balansu, neujednačen kriterij žutih kartona, jedan krivo dodijeljeni karton...

Nedosuđeni jedanaesterac za Hajduk u prvenstvenoj utakmici s Lokomotivom (3:3) dobio je konačni epilog - glavni sudac tog susreta Tihomir Pejin maknut je s liste i neće dijeliti pravdu u dvoboju Istre i Dinama! Na njoj nema ni Zdenka Lovrića, koji je iz VAR sobe radio provjeru sporne situacije.

Iako je šef sudaca Bruno Marić izjavio da mu smetaju "teorije zavjere i negativnosti" pri tvrdnjama da će Pejin biti kažnjen za loše obavljen posao u Kranjčevićevoj, dogodilo se upravo ono što se nagađalo.

- Neću sigurno u javnosti pričati o kaznama za suce, niti sam o tome govorio. Oni koji to prenose, vjerojatno imaju svoje razloge. Također, smatram da je teško kažnjavanje sudaca pogrešno, nije adekvatno ako se radi o jednoj pogrešci odmah krenuti s teškim kaznama jer ti ljudi moraju nastupati dalje. U ovom trenutku kazne nisu tema i molim vas da to naglasite. Želim govoriti o situaciji koja je pobudila zanimanje u javnosti i zbog koje opet kreću teorije zavjere u javnom prostoru. Svatko tko je gledao utakmicu, vidio je kakvo je bilo suđenje. Zato sam zgrožen pričama o uroti - izjavio je Marić.

11.12.2010., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Sudac Tihomir Pejin
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Suspenzija je zasad privremena i odnosi se na zaostalu utakmicu 4. kola Prve HNL, koja se igra danas od 18 sati u Puli, ali i na posljednje jesenskog dijela, koje se igra ovog vikenda (vidljivo na dokumentu u galeriji).

Da mišljenje o lošem suđenju Pejina i "ekipe" nije bilo na razini, potvrdio je nedavno i Mario Strahonja, Okolo sokolovo.

- Nažalost, nije dobro sudio utakmicu. Previše je tu bilo situacija na kojima se vidjelo da nije bilo u balansu, neujednačen kriterij žutih kartona, jedan krivo dodijeljeni karton pa i ova zadnja situacija, VAR ekipa nije funkcionirala kao tim. Nije bilo dobro suđenje - izjavio je.

Dakle, Pejin, koji je početkom godine već degradiran iz elitne u prvu skupinu HNS-ovih sudaca, ne nalazi se baš u zavidnoj situaciji. Kao ni Lovrić...

>>> Spornu situaciju u kaznenom prostoru Lokomotive pogledajte OVDJE

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 18

Avatar Dinarid
Dinarid
17:09 15.12.2021.

kreće novo kmečanje s juga...

SI
sisavac
17:37 15.12.2021.

marić je opasno zaigrao, podilazi se sad već debelo hajduku, na svim razinama. atmosfera se dodatno napaljuje, pa jedva čekam kad će neki drugi klub, koji nije hajduk, zbog nekih verbalnih izjava koje nešto nekom govore, upućuju, pozivaju, kad taj neki klub neće izaći na teren, dal će proći neokrznut kao hajduk kad nije izašao dinamu na noge... baš me zanima kud će sudački savez, sad je već i onim sibirskim vrapcima jasno, pod utjecajem hajduka, pobjeći, kad će neki sudac oštetiti neki drugi klub. a to neće biti hajduk. uvode se presedani, radi se dodatni pritisak na suce ovakvim, hm, kaznama, i sve će teže biti suditi. zar zbilja trebamo početi uvoditi strane suce? očito da. jer kad jedan renomirani elitni uefin sudac ošteti chelseu usred londona protiv jednog španjolskog kluba, a da ne popije nikakvu kaznu, niti englez od toga ne radi komediju ko ovi ispod marjana za svaki mogući previd na njihovu štetu, onda stvarno ne znam kud se to naš nogomet vodi. predlažem da se osnuje komisija, promijeni pravilnik natjecanja, i da nakon svake utakmice komisija pregleda sporne situacije i donese svoj sud, rješenje, odluku, pa nek birokratski mijenjaju konačni rezultat. jer sad ispada da smo jako blizu tome. sad imamo dva suca koje ne trpe hajdukovci, oni su maknuti. ostaje znači ekipa koja bude podobna hajduku. što se hnl ne nazove hajdučkom ligom? tako se počelo ponašati. dal je hajduk tražio kaznu za suca koji je sudio protiv tobola, gzire, i ostalih?

ST
stefj
17:49 15.12.2021.

Eto, kme, kme urodilo plodom... Interesantno je kako niti jedan drugi klub, uključujući Dinamo, nije uspio dobiti suspenziju suca, koliko god loše sudio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije