Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA UTAKMICA

Inter zadržao vrh ljestvice Serie A nakon remija u derbiju protiv Juventusa

Serie A - Juventus v Inter Milan
MASSIMO PINCA/REUTERS
27.11.2023.
u 00:16

Inter se tako zadržao na vrhu ljestvice s 32 boda, dva više od drugoplasiranog Juventusa. Treći je Milan s 26 bodova, a aktualni prvak Napoli drži četvrto mjesto s 24 boda

Juventus i Inter su osvojili po bod u međusobnom nedjeljnom dvoboju 13. kola Serie A odigranom na stadionu Allianz u Torinu, koji je završio 1-1.

Juventus je poveo u 27. minuti. Federico Chiesa se probio po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu prema sredini kaznenog prostora gdje je na pravom mjestu bio Dušan Vlahović i postigao svoj peti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Inter je uzvratio sličnom akcijom samo šest minuta poslije. Marcus Thuram je s desne strane poslao loptu u kazneni prostor, Lautaro Martinez se ubacio ispred svog čuvara i proslijedio loptu u suprotan donji kut za konačnih 1-1.

Inter se tako zadržao na vrhu ljestvice s 32 boda, dva više od drugoplasiranog Juventusa. Treći je Milan s 26 bodova, a aktualni prvak Napoli drži četvrto mjesto s 24 boda. 

Momčad Rome svladala je pred svojim navijačima na rimskom Olimpicu Udinese s 3-1. Gianluca Mancini je u 20. minuti doveo Romu u vodstvo. Florian Thauvin je u 57. minuti izjednačio, da bi momčad Josea Mourinha u završnici dvoboja došla do sva tri boda. Paulo Dybala je u 81. minuti pogodio nakon odlične akcije i asistencije Romelua Lukakua. Konačnih 3-1 postavio je Stephan El Shaarawy u 90. minuti.

Roma se s 21 bodom probila na peto mjesto iskoristivši poraze Atalante i Fiorentine koji su ostali na 20 bodova. Udinese je s 11 bodova na 16. poziciji.

Nogometaši Sassuola odnijeli su pobjedu iz Empolija, gdje su sa 4-3 svladali istoimenog domaćina. Caputo je doveo Emoli u vodstvo u 3. minuti iz kaznenog udarca, potom je Sassuolo došao do prednosti golovima Pinamontija (9) i Matheusa Henriquea (20), da bi za 2-2 na poluvremenu stijelac bio Fazzini (25). Berardi je iz kaznenog udarca donio prednost Sassuolu (66), Kovalenko je izjednačio na 3-3 u 86. minuti, da bi Berardi svojim drugim pogotkom (90+2) osigurao sva tri boda za goste.

Hrvatski reprezentativac Martin Erlić odigrao je cijelu utakmicu za pobjedničku momčad te nosio kapetansku traku za Sassuolo.

Dramatično je bilo i u dvoboju Frosinonea i Genoe, u kojem je domaća momčad pobijedila s 2-1. Soule (34) je postigao vodeći pogodak za Frosinone, a četiri minute poslije izjednačio je Malinovski (38). Pobjedu Frosinoneu donio je Monterisi pogotkom u četvrtoj minuti sučevog dodatka (90+4). Kapetan Genoe Milan Badelj igrao je do 88. minute.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa nogometaši Cagliarija odigrali su na svom terenu 1-1 protiv Monze. Cagliari je poveo golom Alberta Dosene u 10. minuti, a izjednačio je bivši igrač Lokomotive i Osijeka Mirko Marić u 61. minuti. Marić je ušao u igru samo četiri minute prije gola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije