Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBY D'ITALIA

Inter i Juve bez pobjednika, Džeko zabio, a Brozović i Perišić igrali od prve minute

Serie A - Inter Milan v Juventus
ALESSANDRO GAROFALO
24.10.2021.
u 23:32

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su bili u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Perišić zamijenjen u 72. minuti

Dvoboj 9. kola Serie A između Intera i Juventusa, popularni Derby d'Italia, završio je bez pobjednika (1-1).

Inter je bio blizu slavlja jer je golom Edina Džeke vodio sve do 89. minute. Tada je Paulo Dybala realizirao jedanaesterac i postavio konačnih 1-1.

U velikom dijelu utakmice prave su šanse bile rijetkost. U prvih 20-ak minuta Juventus je imao dva dobra pokušaja (Morata i Cuadrado), dok je Inter češće kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali s malo pravih udaraca. No, onaj u 17. minuti je donio vodstvo Interu. Sjajno je opalio Çalhanoglu, pogodio gredu, a na odbijenu je loptu najbolje i najbrže reagirao Džeko pogodivši za 1-0.

Soccer Football - Serie A - Inter Milan v Juventus - San Siro, Milan, Italy - October 24, 2021 Juventus' Alex Sandro in action with Inter Milan's Ivan Perisic REUTERS/Alessandro Garofalo
Foto: ALESSANDRO GAROFALO

U istom tonu je nastavljena utakmica u drugom poluvremenu. Iako je Juventus bio u zaostatku vrlo teško je kreirao nešto konkretno prema naprijed, dok je opasniji bio Inter. Jednu od boljih prilika propustio je Ivan Perišić koji je u 63. minuti, s desetak metara iskosa, pucao visoko preko vrata.

U završnici je Juventus pojačao pritisak. Zaprijetio je Dybala iz slobodnog udarca, još je nekoliko lopti fijukalo pored domaćih vrata, a gosti su do izjednačenja stigli u 89. minuti. Prethodno je Dumfries srušio Alex Sandra u šesnaestercu, a Dybala je pogodio s bijele točke za podjelu bodova.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su bili u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Perišić zamijenjen u 72. minuti.

Inter je ostao treći s 18 bodova te zaostaje čak sedam bodova za Napolijem i Milanom. Juventus ima 15 bodova, kao i Atalanta i Fiorentina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije