Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKAN SUKUR

Ikona države je preko noći prognana i skriva se. Danas je izbjeglica te preživljava radeći dva posla

Hakan Sukur Instagram
20.07.2023.
u 18:19

50-godišnja legenda svjetskog nogometa zaposlen je kao Uber vozač nakon što mu je propao posao u SAD-u

Hakan Sukur, najbolji turski napadač u povijesti, prije nekoliko godina pobjegao je iz domovine jer je optužen da podržava FETO, organizaciju koja se u toj zemlji smatra terorističkom. Sukur je jedan od najboljih turskih nogometaša svih vremena, a još ga se pamti po tome što je 2000. odveo Galatasaray do trofeja danas nepostojećeg Kupa Uefa.

No, danas, kao 50-godišnjak, mora se snalaziti kako bi zaradio za svoju obitelj. Preselio se u Sjedinjene Američke Države gdje je otvorio restoran koji je ubrzo propao pa je morao postati vozač Ubera. 

- Moja situacija je jako teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i uložio u Tursku - iskren je bio Šukur, koji za sve krivi predsjednika Recepa Erdogana. Također, Objasnio je i kako mu je propao posao u SAD-u.

- Preselio sam se u SAD i prvo vodio lokal u Kaliforniji. Nije uspjelo, jer su mi u restoran dolazili čudni ljudi, oni koji tjeraju sve ostale goste. I tako... Sada sam vozač Ubera i zarađujem za život od prodaje knjiga.

Sukur je jedan od heroja Turske (112 utakmica, 51 gol), iako je zbog sadašnjeg predsjednika izbrisan iz svih povijesnih knjiga, a ovu je reprezentaciju 2002. godine doveo do trećeg mjesta na svijetu.

VEZANI ČLANCI:

- Erdogan me prvo zamolio da se učlanim u njegovu stranku kako bih dobio više glasova, a onda me pretvorio u državnog neprijatelja jer nisam dijelio njegove stavove. Uzeli su mi sve, protjerali obitelj, uhitili oca... Svi koji su digli glas i tražili demokraciju sada plaćaju cijenu. Nogometašima poručujem da se ne bune jer će završiti kao ja i više se neće moći vratiti u Tursku - rekao je Sukur u razgovoru za talijanski Sportweek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije