Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKAN SUKUR

Bio je idol nacije i božanstvo. Život mu je upropašten, oca su uhitili, a preživljava kao vozač

Hakan Sukur Youtube
27.03.2023.
u 08:33

Jedan od najboljih igrača svih vremena budućeg protivnika Hrvatske ima vrlo tešku životnu priču

Nogometni velikan Hakan Sukur sve je izgubio u svojoj domovini Turskoj nakon što je odlučio završiti blistavu karijeru i posvetiti se politici. Nekadašnji napadač milanskog Intera i Galatasaraya tvrdi da ga je trenutni predsjednik Tayip Erdogan upropastio, uzeo mu sve i potjerao za iz države u kojoj je bio obožavan tijekom godina.

Sukur, koji je imao 51 gol u reprezentativnom dresu, u dresu izabrane nacionalne vrste, osvojio je treće mjestu na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, ali od tog podviga danas nema ništa jer Sukur u svoju zemlju ne smije se vratiti ako želi ostati slobodan čovjek. To mu se događa jer se odlučio biti opozicija Erdoganu koje se on riješava vrlo brzo i brutalno.

Kada se povezao s namjerama za državi udar 2016. godine i muslimanskim klerikom Fethullahom Gulenom, bio je to početak kraja za Sukura koji je ubrzo ostao bez svega. O tome je tijekom godina govorio za razne svjetske medije i tako javno otkrio svoju tešku životnu priču.

- Tu su počela neprijateljstva. Gađali su kamenjem butik koji je vodila žena, djecu su mi maltretirali na ulici - govorio je Hakan Sukur o dijelu bolnog iskustva.

- Dolazile su prijetnje nakon svakog mojeg javnog istupa. Nakon što sam otišao iz zemlje, zatvorili su mi oca, a sve što sam imao su konfiscirali. Nemam više ništa nigdje na svijetu. Erdogan mi je sve uzeo, oduzeli su mi pravo da budem slobodan, pravo na izražavanje bez posljedica, pravo na rad - dodao je slavni nogometaš.

Njegova priča prošle godine dobila je nastavak kada je otkrio čime se bavi kako bi preživio, a odselio se u Sjedinjene Američke države. Od bara i restorana koji je otvorio po dolasku dignuo je ruke, a novac je krenuo zarađivati kao Uberov vozač na američkom tlu, gdje je našao sigurnost u bijegu od režima koji bi ga htio osuditi i poslati u zatvor.

- Nitko nije uspio objasniti kakva je bila moja uloga u tom državnom udaru. Nikad nisam napravio bilo što protiv zakona, nisam izdajnik niti terorist. Možda sam protivnik ovog režima, ali nisam neprijatelj države niti turskog naroda, volim svoju zemlju - rekao je za njemački Welt Am Sonntag

U prvu državu ne smije se vratiti do daljnjega, tamo je navodno opasno i spominjati njegovo ime.

Komentara 2

JP
josip.pivar11
13:14 27.03.2023.

"Preživljava kao vozač" - pa to je uvreda za tisuće i tisuće vozača koji tako zarađuju.

LJ
ljeto90
10:57 27.03.2023.

Toliko zarađene love i on ode u politiku koji bedak umjesto da je uživao plodove zarađenog??? To ti je pohlepa htio je i on jamčiti jer jamčiti možeš samo u politici??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije