Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija ne prestaje

Igračima Furije nude ulice, kipove, počasne titule...

Nizozemska Španjolska (1)
Reuters
14.07.2010.
u 22:06

Iako na SP-u nije igrao ni minutu, Raul Albiol dobit će ulicu u Vilamarxanti, rodnom gradiću od 7000 stanovnika.

Osvajanjem naslova svjetskog prvaka, španjolski nogometaši postali su "besmrtni" u svojoj zemlji. Mnogi gradovi po igračima Furije žele nazvati ulice, trgove, a nude im se i razna odlikovanja.

Gradonačelnik Mostolesa, predgrađa Madrida u kojem je rođen Iker Casillas, španjolskog će vratara proglasiti počasnim građaninom. Isto očekuje i Joana Capdevillu u njegovu rodnom gradu Tàrregi.

Izborniku Vicenteu del Bosqueu pak danas organiziraju doček u rodnoj Salamanci, a mještani predlažu da se u središtu grada podigne njegov kip.

Iako na svjetskom prvenstvu nije igrao ni minutu, Raul Albiol dobit će ulicu u Vilamarxanti, gradiću od 7000 stanovnika u kojem je proveo djetinjstvo.

Neviđenu euforiju za španjolskom reprezentacijom potvrđuje čak milijun prodanih originalnih Adidasovih dresova u proteklih mjesec dana. Navodno ne stignu proizvesti toliko dresova da zadovolje potražnju. A pošto svaki košta 80 eura, jasno je koliko će Adidas zaraditi. Zato mu nije bilo teško nagraditi reprezentativce s ukupno 12 milijuna eura. A konkurentski Nike u Španjolskoj je u prodaju pustio specijalno izdanje majica na kojima dominiraju boje Furije.

Jedan od najboljih igrača Španjolske na prvenstvu u JAR-u, Carles Puyol, jučer je za Marcu izjavio da se povlači iz reprezentacije. Smatra da s 32 godine na leđima više ne može pratiti klupske i reprezentativne obveze. Zanimljivo, Puyol je za Španjolsku debitirao prije deset godina, i to baš u igri protiv Nizozemske. Dosad je 90 puta nastupio za reprezentaciju.

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Andol
12:58 16.07.2010.

slovenija-Honduras 1-5 Francuska-slovenija 5-0 slovenija-Švicarska 1-5 Danska-slovenija 4-0 Norveška-slovenija 4-0 Bjelorusija-slovenija 4-2 slovenija-BiH 3-4 -morali su malo pustit radi braće bosanaca u slo repki slovenija-Škotska 0-3

OB
-obrisani-
10:07 15.07.2010.

Igračima Furije nude ulice, kipove, počasne titule a igračima HR repke nude mogučnost lažiranja utakmica, kupače gače, brisače i slobodno mjesto na obali Jadrana..

AN
Andol
12:54 16.07.2010.

Svira negdje u daljini... prokleta je amerika i zlato što sjaaaaaaaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije