Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMAR HAMLIN

Igrač NFL-a koji je usred utakmice doživio srčani zastoj napustio bolnicu

NFL: Cleveland Browns at Buffalo Bills
Foto: Lon Horwedel/REUTERS
1/4
11.01.2023.
u 20:57

- Dovršili smo niz testova i procjena, a u dogovoru s klupskim liječnicima, uvjereni smo da se Damar može sigurno otpustiti kako bi nastavio rehabilitaciju kod kuće - kazao je dr. Jamie Nadler, voditelj tima za njegu Hamlina u Općem medicinskom centru Buffalo.

Igrač NFL momčadi Buffalo Bills Damar Hamlin (24), otpušten je iz bolnice devet dana nakon što je pretrpio srčani zastoj tijekom NFL utakmice i nastavit će svoju rehabilitaciju kod kuće, priopćio je njegov tim u srijedu. Hamlin je kolabirao na terenu 2. siječnja u utakmici američkog nogometa između njegova Buffala i Cincinnatija nakon jednog sudara u prvoj četvrtini.

>> Nogometni svijet tuguje: Preminula je talijanska nogometna legenda Gianluca Vialli

Hamlin se nakon starta ustao, ali se potom srušio na leđa. Nakon što su mu na terenu vraćeni otkucaji srca, prevezen je u Medicinski centar Sveučilišta u Cincinnatiju.

Nakon tjedan dana provedenih u Cincinnatiju, Hamlin je u ponedjeljak prevezen u bolnicu u Buffalu, a nakon što je prošao sveobuhvatnu medicinsku procjenu i niz kardioloških, neuroloških i krvožilnih pretraga pušten je na kućnu njegu.

"Dovršili smo niz testova i procjena, a u dogovoru s klupskim liječnicima, uvjereni smo da se Damar može sigurno otpustiti kako bi nastavio rehabilitaciju kod kuće," kazao je dr. Jamie Nadler, voditelj tima za njegu Hamlina u Općem medicinskom centru Buffalo.

Jedan od liječnika koji je operirao Hamlina upozorio je da će njegov oporavak biti "dug put".

Utakmica, u kojoj je Cincinnati vodio 7-3, kasnije je prekinuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije