Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA MILIJUNA

Igra se i za punu blagajnu! Znate li koliko će Dinamo zaraditi pobjedi li Mađare?

Trening Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/13
13.08.2019.
u 07:02

Bit će dvije do četiri promjene u odnosu na prvu utakmicu, dvije najmanje, a četiri najviše. Vidjet ćemo što ćemo mijenjati, ponekad nije loše ne mijenjati i kad netko odigra slabije, ti koji su slabije odigrali toga su svjesni i maju veliki želju - rekao je Bjelica.

Razveseljavao nas je Dinamo protekle sezone u Europi, stigao do povijesnog uspjeha. Mnogo puta smo ispraćali plave na put, ispratili smo ih i jučer kada su se svojim autobusom zaputili ka Budimpešti na uzvratni susret trećeg pretkola Lige prvaka s Ferencvárosem (prvi susret završio je s 1:1). I prisjetili smo se još jednog ispraćaja, ali sugrađana Dinama. Naslovi u medijima u stilu “Večeras je naša Pešta” ispratili su košarkaše Cibone na finale tadašnjeg Kupa prvaka 1986. godine. I bila je fešta u Pešti, Cibona se uz veliku potporu navijača uspješno obračunala sa Žalgirisom.

Dinamo danas neće imati tako veliku potporu navijača iako je do jučer ujutro bilo prodano gotovo svih 1200 ulaznica na koliko je imao pravo Dinama za Groupama Arenu koja prima 22.000 gledatelja i rasprodana je odavno za ovu utakmicu Dinama i Ferencvárosa. Riječ je o najpopularnijem mađarskom klubu koji je “namirisao” šansu da konačno nešto napravi u Europi.

>>>> Pogledajte što je uoči puta u Mađarsku rekao Nenad Bjelica

Dugo Mađara nije bilo u ozbiljnijim europskim nastupima. U posljednje vrijeme puno su uložili u infrastrukturu, sad sve više ulažu i u momčadi, pa ne čudi da većinu kadra čine strani igrači, ali i postali su konkurentniji, što je, uostalom, iskusio i sam Dinamo u prvom, maksimirskom susretu.

Trening Dinama
1/12

Nemam nikakvih dvojbi

Dinamo je otputovao kompletan, nedostaju samo ozlijeđeni Moharrami i Andrić, tako da Bjelica ima veliki izbor igrača i iz tog kadra treba izabrati s kojim će igrači krenuti po tu pobjedu potrebnu za ulazak u play-off. Upravo ta četvrta runda kvalifikacija je ključna za Dinamo, ulazak u susrete s Rosenborgom ili Mariborom plavima bi osiguralo osam milijuna eura, pet dobivaju za ulazak u play-off, pa i da ispadnu i ne uđu u Ligu prvaka, ušli bi u skupinu Europske lige, dobili još tri milijuna eura i europsku jesen. Naravno, još bi bilo bolje proći i tu zadnju kvalifikacijsku stubu ka Ligi prvaka i ući u skupinu, što je želja plavih. Kako treneru i igračima koji se žele pokazati u tom elitnom natjecanju tako i klupskim blagajnicima jer u plavi trezor bi se slilo više od 15 milijuna eura. I svaka pobjeda donosi novih 2,7 milijuna, remi 900.000 eura.

No, sad prvo treba napraviti taj veliki korak u Budimpešti.

– Naravno da su naša očekivanja prolazak u sljedeće kolo, dečki su ovih nekoliko dana doista bili fokusirani na rad, svi znaju da u prvoj utakmici nismo dali svoj maksimum i uvjereni smo da će danas biti puno bolje – kazao je Nenad Bjelica, a na pitanje ima li još kakvih dvojbi oko sastava bez razmišljanja je ispalio:

Nemam! Znam kako ćemo početi utakmicu, na koji ćemo način igrati i vjerujem da će nam to donijeti uspjeh.

Ferencváros je odgodio svoje dvije utakmice domaćeg prvenstva spremajući se za Dinamo, sve su karte bacili na ta dva susreta, a Bjelica nije želio odgode, plavi igraju svakih nekoliko dana.

– Odgode nekad mogu biti plus, nekad i minus. Od utakmice do utakmice se psihološki pripremate, čekate, a kad ovako imate utakmicu između, mislim da ste manje opterećeni za tu važnu utakmicu – objasnio je Bjelica.

Ne treba uvijek mijenjati

Nakon Ferencvárosa Bjelica je spominjao manjak energije.

– Nije sad vrijeme za te analize, to smo mi analizirali unutar stožera, znamo što treba popraviti da bismo imali pravu energiju i zato kažem da je bilo važno što su igrači tijekom ovog tjedna bili jako koncentrirani na rad, svaku su vježbu shvaćali jako ozbiljno.

Bjelica kaže da nema dvojbi oko sastava, ali s kime će krenuti, uobičajeno nije rekao.

– Bit će dvije do četiri promjene u odnosu na prvu utakmicu, dvije najmanje, a četiri najviše. Vidjet ćemo što ćemo mijenjati, ponekad nije loše ne mijenjati i kad netko odigra slabije, ti koji su slabije odigrali toga su svjesni i maju veliki želju da pokažu kako su imali samo jedan slabi dan.

Dinamo je remizirao u Osijeku, no ispalo je da se s tim bodom odlijepio od Hajduka i Rijeke koji su poraženi. Koliko je psihološki važno što u današnju utakmicu ulazite kao lideri prvenstva?

To je važno za vas novinare, jer bi sad po novinama svi naslovi bili o tome da Dinamo više nije prvi. Nama to nije važno, važno je što s Osijekom nije bilo ozljeda. Naravno da prvo mjesto daje samopouzdanje, ali, vjerujte, i bez toga bismo u današnji susret ušli s puno samopouzdanja – zaključio je Bjelica.

>>> Pogledajte kako navijači slave nakon gola Dinama

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

ER
EroK
10:27 13.08.2019.

Ta moguća zarada Dinama, to netkome smeta! Bljak mrzitelji! Plavo-modri idemo dalje!

ON
ON
09:33 13.08.2019.

Izjave Bjelice su kao i uvjek odmjerene,kratke jasne i bez puno priče sve je rekao.Bravo tako to rade pravi iskusni treneri.Ja sam optimist.Mislim da će tijek tekme biti sličan portugalskom tekmom stim da mi idemo dalje.

BA
Barak
09:39 13.08.2019.

Nikad se ne smiju upisat bodovi prije vremena.madari su jako digli svoj nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije