Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Igoru Hiniću i drugi Sikirica u karijeri

Igor Hinić
Renato Branđolica/Pixsell
19.12.2009.
u 20:38

Igor Hinić najbolji je hrvatski vaterpolist u 2009. godini! Tako je odlučio Večernjakov žiri kojega su i kao i dosad činili bivši vaterpolski asovi, ovaj put u sastavu: dr. Zdravko Hebel, Tino Vegar, Joško Kreković, Bore Rončević, Zoran Filipović, Elvis Fatović i Dario Kobešćak.

Kapetanu Mladosti i hrvatske vaterpolske reprezentacije jučer je na svečanosti u zadarskom hotelu Kolovare predana nagrada, statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice.

Izjednačena konkurencija

Konkurencija je ove godine bila vrlo izjednačena, pa je Hinić, koji je prije neki dan napunio 34 godine, do Sikirice došao za prsa ispred mladog jugaša (i također člana Rudićeve brončane vrste) Sandra Sukna. Hina je skupio 34, Sandro 32 boda. Treći je bio vratar Mladosti Josip Pavić s 27 a četvrti njegov stariji kolega iz Juga Frano Vićan, osvajač trofeja prošle godine, s 26 bodova.

Bodovi su raspodijeljeni na samo 15 igrača, što znači da postoji gotovo opća suglasnost oko ponajbolje garniture u hrvatskom vaterpolu i ona uglavnom korespondira s Rudićevim izborom. Jedina dvojica igrača izvan toga kruga su Šibenčanin Nikola Sutić (Rončević ga kuje u zvijezde) i sidraš kotorskog Primorca i bivši mladostaš Boris Pavlović.

Hiniću je ovo drugi Vaterpolist, prvi put proglašen je najboljim 2003. godine ali tada kao igrač talijanske Brescie. Rođen je 4. prosinca 1975. u Rijeci, a već s 15 godina debitirao je u prvoj momčadi Primorja za koje je nastupao do 2000. godine kada je otišao u Italiju, najprije u Romu, na godinu dana, a potom u Bresciu, sve do 2008. kada je napokon, nakon dugogodišnjeg koketiranja s mladostašima, došao na Savu.

Dugi staž u reprezentaciji

Hinić ima iznimno dugi staž u hrvatskoj reprezentaciji, debitirao je još 1994. godine kada ga je pod nacionalni stijeg pozvao danas pokojni Bruno Silić. I od tada je nezamjenjivi član nacionalnih dupina.

Na svečanosti u Zadru proglašena je i najbolja sedmorka godine. U odnosu na prethodnu godinu, u njoj su mjesto zadržali Burić, S. Sukno, Bošković i Hinić a novi igrači su Pavić (umjesto Vićana), Barač (umjesto Vrdoljaka) i Sutić (umjesto Jokovića).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije