Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA BROZOVIĆA

Igor Tudor uoči Lige prvaka: 'Nedostajat će nam navijači, idemo pobijediti za njih'

storyeditor/2022-10-03/PXL_BES_120922_95620009.jpg
04.10.2022.
u 18:01

Derbi u Ligi prvaka igraju Inter i Barcelona, ali pratit će se i Marseille i Igor Tudor koji je sada hit trener u Francuskoj

Nakon reprezentativne stanke igrači se vraćaju klupskim natjecanjima pa i onom elitnom – Ligi prvaka, ali u njemu neće biti Marcela Brozovića koji će propustiti derbi trećeg kola između svog Intera i Barcelone.

Derbi bez Brozovića

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije ozlijedio se u utakmici protiv Austrije u Ligi nacija i nakon pregleda utvrđeno je da ima djelomičnu rupturu mišića stražnje lože pa ga čeka mirovanje od nekoliko tjedana.

A dobro bi došao Interu koji igra katastrofalnu sezonu – tek je deveti u domaćem prvenstvu s četiri poraza i četiri pobjede u osam kola. Barçu sada dočekuju nakon poraza od Rome 1:2.

Trener Simone Inzaghi razočaranje ovakvim uvodom u derbi ne krije, ali nada se bodovima. Svjestan je i on, ali i igrači koliko ova utakmica znači za rasplet skupine.

– Ako želimo proći skupinu, onda će nam sljedeće dvije utakmice protiv Barcelone reći mnogo toga – prenosi Uefa Brozovićevu izjavu.

U Barçi se pak uzdaju u svog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog koji trenutačno s Kylianom Mbappéom (PSG) i Erlingom Haalandom (Manchester City) dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca s tri pogotka.

Ovo su moguće postave obje momčadi – Inter: Onana; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Dimarco; Džeko, Martínez.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, García, Alonso; Gavi, Busquets, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphina.

U skupini C još se sastaju Bayern i Viktoria Plzen, a statistika kaže da bavarska momčad nije propustila postići pogodak u posljednjih 38 domaćih utakmica u grupnoj fazi Lige prvaka. Zadnji put kada nisu zabili bilo je 2009. protiv Bordeauxa.

Ipak, ono što mnoge zanima jest susret Marseillea i Sportinga. Igor Tudor na klupi francuskog kluba postao je hit trener, a svojim je dolaskom bio osporavan. Sada pak ruši rekorde. U Ligue 1 sjajno stoji, trenutačno je drugi na ljestvici, no u Ligi prvaka uvjerljivo je zadnji pa prve bodove u skupini D traži protiv Sportinga koji je trenutačno vodeći.

– Pritisak ne smijemo ukloniti. Dobro je da ga ima. Prve dvije utakmice odigrali smo dobro, na istoj razini kao protivnici, ali nismo uspjeli uzeti niti jedan bod. Sada ćemo morati uzeti bodove, barem jedan – rekao je Tudor pa otkrio da neće računati na Kolašinca koji bi trebao izbivati ​​tri tjedna.

Inače, Marseille zbog divljanja svojih navijača tijekom utakmice protiv Eintracht Frankfurta idući domaći susret igra bez gledatelja.

– Nedostajat će nam navijači, ali moramo se koncentrirati da odigramo dobru utakmicu protiv Sportinga. Igrači će morati biti koncentrirani, čak i bez navijača. Učinit ćemo sve da budu zadovoljni, pa makar samo ispred ekrana – zaključio je.

Prošlosezonski osvajač Europske lige Eintracht iz Frankfurta dočekuje skupocjeni Tottenham u kojemu je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Eintracht ove sezone na papiru izgleda jače, a tek ćemo vidjeti kako će se snaći protiv Spursa koji su za vikend pretrpjeli teški 1:3 ligaški poraz od Arsenala.

Čolak u sjajnoj formi

Zanimljivo će biti i na Anfieldu gdje će se prvi put u Uefinu klupskom natjecanju sastati Liverpool i Rangers. Nogometna logika kao favorita gura redse, ali škotski klubovi znaju iznenaditi. Osim toga u Rangersu su i dva sjajna Hrvata – Borna Barišić i Antonio Čolak koji je u sjajnoj napadačkoj formi, prvi je strijelac škotskog prvenstva.

Ipak, treba spomenuti da Rangers nije zabio u posljednje dvije Uefine utakmice u Engleskoj (poraz 0:3 i remi 0:0 protiv Manchester Uniteda), ali je pobijedio 2:1 u utakmici prije toga – 1992. protiv Leedsa. Daily Record nazvao je to Rangersovom "najboljom izvedbom u 20 godina".

Sastaju se još Porto i Bayer Leverkusen, Clubb Brugge i Atlético Madrid te Ajax i Napoli. 

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije