Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraća se na klupu

Hrvatski trener pred najvećim poslom u karijeri, preuzima prvaka Italije? Danas sastanak odluke

FRA, Ligue 1, Lille OSC vs Olympique Marseille
EXPA/ Pressesports/ Stephane Mantey
13.11.2023.
u 09:22

45-godišnji Splićanin trenersku karijeru započeo je u mladim kategorijama Hajduka, bio je pomoćnik Igora Štimca u reprezentaciji Hrvatske, vodio je Hajduk samostalno u dva navrata, a u međuvremenu radio u PAOK-u, Karabüksporu, Galatasarayu i Udineseu. Prije tri godine bio je pomoćnik Andree Pirla na klupi Juventusa, potom je preuzeo Veronu, dok mu je posljednji angažman bio u Marseilleu

Aurelio De Laurentiis, osebujni predsjednik talijanskog prvaka Napolija, smijenio je nakon prvenstvenog poraza od Empolija (0:1) trenera Rudija Garciju i započeo pregovore s Igorom Tudorom. Vijest je jutros plasirao talijanski novinar Alfred Pedulla u uglednoj Gazzetti dello sport. I drugi talijanski mediji navode da se čeka samo službena objava vijesti o otkazu Garciji kojem je presudio gol Ukrajinca Viktora Kovaljenka za pobjedu Empolija. Napoli trenutno zauzima četvrto mjesto na ljestvici Serie A, a Laurentis je time nezadovoljan i frustriran. Njegova razmišljala garnirali su navijači Napolija kada su zvižducima ispratili Garciju nakon utakmice s Empolijem.

Kako navodi Gazzetta, De Laurentiis je brzopotezno nazvao Tudora koji je prvi kandidat za preuzimanje vruće napuljske klupe. Komunikacija Napolija i hrvatskog trenera te bivšeg reprezentativca i člana Juventusa traje još od ljeta, kada je klub napustio Luciano Spaletti. Osim Tudora, spominju se među kandidatima za trenera Napolija još dva imena: prva 'zamjena' je Fabio Cannavaro, nekad najbolji stoper svijeta, a druga Walter Mazzarri. Gazzetta piše da će se ključni sastanak s Tudorom održati tijekom dana. 

45-godišnji Splićanin trenersku karijeru započeo je u mladim kategorijama Hajduka, bio je pomoćnik Igora Štimca u reprezentaciji Hrvatske, vodio je Hajduk samostalno u dva navrata, a u međuvremenu radio u PAOK-u, Karabüksporu, Galatasarayu i Udineseu. Prije tri godine bio je pomoćnik Andree Pirla na klupi Juventusa, potom je preuzeo Veronu, dok mu je posljednji angažman bio u Marseilleu koji je u 48 utakmica vodio do ljeta ove godine. Trenutno je bez angažmana, ali čini se - ne zadugo....

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije