Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dočekuje Dinamo

Pamić: Zadar je već davno trebao ostati bez licencije, pa tamo se ni voda u toaletu nije mogla povući!

09.08.2014., Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 4. kolo, NK Slaven Belupo - NK Istra 1961. Igor Pamic.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
24.05.2015.
u 14:23

Dečki će protiv Dinama sigurno dati sve od sebe. I nadam se da će nas sreća bar malo pomaziti

Dinamovi su nogometaši u Istru otputovali već u četvrtak popodne, dan nakon što su osvojili kup poslije velike borbe sa Splitom u Maksimiru odveo ih je trener Zoran Mamić na "aktivni odmor". Planirali su se, uz lagane treninge, i kupati, no kakvo je vrijeme, valjda su uz kupaće gaćice uzeli i – zimske jakne!

U nedjelju plave čeka okršaj s Istrom 1961 u Puli, utakmica je to koja Puljanima život znači, a Zagrepčanima je tek "još jedan običan dan u uredu".

– Draže bi mi bilo da Dinamu trebaju bodovi, jer pod pritiskom je uvijek teže igrati nego kad ste rasterećeni – rekao nam je trener Istre Igor Pamić prije no što smo ga upitali u kakvom stanju njegova momčad čeka važni dvoboj u utrci za ostankom u ligi.

Na treningu 'čak' 13 zdravih

– Stanje je takvo da sam na jutarnjem subotnjem treningu imao 'čak' 13 zdravih i spremnih igrača, od kojih nijedan nema šest ozbiljnih prvoligaških utakmica u nogama! Ostali smo bez Radonjića, Dinisa, Obšivača, Franjića... Situacija je takva kakva jest, ali ne gubimo nadu, dečki će sigurno dati sve od sebe. I nadam se da će nas sreća malo pomaziti. Uvijek, naime, govorim da u ovakvim utakmicama objektivno jači suparnik mora imati loš dan, a mi moramo dati svoj maksimum kako bismo dohvatili pozitivan rezultat.

Kako komentirate situaciju sa Zadrom koji prije nekoliko dana nije dobio prvoligašku licenciju?

– Naglašavam da u Zadru imam mnogo prijatelja, volim taj grad i ljude u njemu. Ali, to nema veze s nogometom, Zadar je već prije pet godina trebao izgubiti prvoligašku licenciju, ima "sto kriterija" prema kojima je nisu smjeli dobiti. Primjerice, minimalni uvjet je natkrivenih tisuću mjesta na stadionu, a oni to ni dandanas nemaju! Nadalje, malo su ove sezone poboljšali higijenske uvjete u svlačionicama, nešto su pofarbali, ali dosad se nije mogla povući voda u toaletu niti oprati ruke! Dakle, zbog tih loših uvjeta Zadar ne zaslužuje biti prvoligaš, ali ova odluka može utjecati na to da napokon grad nešto napravi za taj klub i osigura mu minimalne uvjete za natjecanje.

Je li ovo bio pravi trenutak za obznanjivanje odluke ili je možda trebalo pričekati kraj prvenstva?

– Trebalo je to učiniti još ranije! Držimo li se propozicija, ni po kakvim kriterijima Zadar ne zaslužuje biti u Prvoj HNL. A onaj tko smatra da je sad olakšan posao nama i Osijeku, gadno griješi. Jer, i Osječani i mi ne smijemo biti posljednji na tablici želimo li ostati prvoligaši, neovisno o Zadru, jer posljednji prema propozicijama svakako ispada!

Nedavno ste, nakon utakmice u Puli sa Zadrom, imali konflikt s njihovim trenerom Igorom Štimcem. U kakvom ste danas odnosu?

– Nisam ja imao konflikt s njim, valjda ga ni on nema sa mnom. Ušao je čovjek u trenerske vode, želio je posljednjih godina raditi u nogometu, bio je i TV komentator, pa izbornik, ostvarivao je svoje želje. Normalno je da se bori za svoj klub, ali nije normalno da to radi preko mojih leđa.

Zaslužujemo više pozitive

Nedavno ste rekli kako vam je žao što ste odlučili biti nogometni trener. Zašto?

– A valjda sam bio vruć, pun emocija nakon neke utakmice u kojoj smo bili oštećeni. Pogledajte statistiku i vidjet ćete da je Istra ove sezone među momčadima koje su najviše oštećene. A žao mi je i zbog toga jer živimo u negativnom okruženju, u ovoj se državi sve negativno ocjenjuje! Recimo, kad pobijedimo, onda smo kupili utakmicu, a kad izgubimo, onda smo pustili ili prodali! To nije normalno! Uvjeravam vas da je naš nogomet znatno bolji i pošteniji nego što je predstavljen u medijima i zaslužuje više pozitive. Ali, u našoj državi nitko nikoga više ne voli, ne samo u nogometu, nevjerojatna je ta podjela u društvu. To je tragedija...

>>Hoće li Dinamo i nakon Istre ostati nepobijeđen? Mamić: Potrošili smo se sa Splitom

>>Štimac napustio konferenciju nakon burne rasprave s Pamićem!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije