Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Pamić:

'Kamerun je dosad taktički najgore izgledao, ostavlja dosta prostora suparniku!'

Meksiko - Kamerun
Foto: Reuters (Ilustracija)
16.06.2014.
u 11:15

– Zapazio sam da je Kamerun taktički izgledao najgore, taj sustav 6-3-1 uopće im nije legao, loše su funkcionirali, ostavljali su dosta prostora Meksiku – kaže Pamić

Većina gledatelja i stručnjaka složna je u ocjeni da su dosadašnje utakmice na SP-u u Brazilu ponudile kvalitetan i ofenzivan nogomet. Postignuto je mnogo golova, očita je napadačka intencija gotovo svih momčadi i vratari su često na mukama. Svoj nam je sud dao i trener Istre Igor Pamić, nekadašnji hrvatski reprezentativac:

– Gledamo dobar, vrlo dobar nogomet! Igra se otvoreno, stvara se dosta prilika i zabija se dosta golova, sve momčadi pokušavaju igrati s visoko postavljenom obranom, pa je i to vjerojatno razlog velikog broja golova. Manje kvalitetni sastavi, naime, ne mogu adekvatno odgovoriti na takve zahtjeve, teško im je to “kopirati”, ali sve to daje draž ovome natjecanju – kaže Pamić.

Pamić: Izvrsna Kostarika

Tko vam je dosad ostavio najbolji dojam?

– Možda će vam zvučati čudno, ali najviše su me oduševili Španjolci u prvom poluvremenu utakmice s Nizozemskom te Nizozemci u drugom dijelu! Bila su to dva posve različita dijela igre, a visoki 1:5 poraz Španjolske zapravo je plod nesretnog spleta okolnosti. Promašili su Španjolci “zicer” za 2:0, pa je Van Persie zabio fantastičan gol, a treći gol Nizozemske bio je neregularan... Španjolci su ih razbili prvo poluvrijeme, bilo je milina gledati tu igru, no nakon svega što im se dogodilo jednostavno su se raspali, što je Nizozemska znala iskoristiti.

Najveća senzacija dosad bio je poraz Urugvaja protiv Kostarike, kako ste to vidjeli?

– Urugvaj je prvi put na velikom natjecanju bio u ulozi favorita, dosad je uvijek igrao protiv objektivno jačih momčadi i do rezultata je došao protunapadima, čuvajući čvrsto svoja vrata. A sada se morao otvoriti, morao je kontinuiranim napadom doći do šansi i golova, za što očito nema potrebnu klasu, poglavito u veznom redu. A Kostarika se izvrsno postavila, odigrala je kako može i zasluženo slavila!

Jeste li primijetili nešto novo u taktičkom smislu?

– Zapazio sam da je Kamerun taktički izgledao najgore, taj sustav 6-3-1 uopće im nije legao, loše su funkcionirali, ostavljali su dosta prostora Meksiku. Nadam se da će i naši mladići imati dosta prostora na utakmici s Kamerunom, ne vjerujem da oni mogu nešto promijeniti u svojoj igri u ovih nekoliko dana. Nizozemska je, nadalje, ponudila zanimljiv sustav 5-3-2, no uvijek je za nas trenere najvažnije pitanje možemo li mi, s igračima s kojima radimo, nešto od svega toga primijeniti...

Idemo u drugi krug

Kako ste vidjeli Hrvatsku?

– Bilo je dobro, vrlo dobro, šteta zbog onog sramotnog suđenja! Ne mislim samo na 11-erac, od prve je minute suđenje bilo užasno i na našu štetu. Protiv Brazila smo igrali pametno, no sad ćemo s Kamerunom morati biti znatno ofenzivniji, pobjeda nam je imperativ. Vjerujem da imamo kvalitetu potrebnu za pobjedu, osjeća se u našoj momčadi samouvjerenost i samopouzdanje koje nismo imali još od 1998. godine i SP-a u Francuskoj. Govorim o svjetskim prvenstvima – kaže Pamić i naglašava:

– Razveselio me izbornik Niko Kovač koji je bez imalo straha gurnuo u vatru Brozovića i Rebića. Nadam se da ćemo proći skupinu, želim izborniku i dečkima sve najbolje, ova momčad zaslužuje plasman u drugi krug – Pamićeve su riječi.

>> Bude li ikako mogao igrati, ne bih čuvao Modrića

Komentara 3

RA
rasimcanaj
16:20 16.06.2014.

Kako ste vidjeli Hrvatsku? – Bilo je dobro, vrlo dobro, >>>> Ne znam koju utakmicu sak ja onda gledao. Btazilci su zabili sva 4 pogotka a nasi nisu uputili niti jedan jedini udarac u okvir vrata.I to neki nazivaju dobrom igrom.

Avatar Django
Django
12:02 16.06.2014.

Najveća poreška bi bila sada navaliti, pod parolom "nemamo što kalkulirati, nama je potrebna pobjeda". Njima je pobjeda još potrebnija, oni se ne mogu "vaditi" protiv Brazila. Oni moraju napasti, a tek onda se nama otvara prostor!!

UN
unbekant
12:42 16.06.2014.

Niko ni je bezopasan,svi su dosli da prodju prvi krug,i jos dalje da idumznaci nema loseg protivnika,niti opustanja,nemojmo se zanositi,ako ne prodjemo Kamrun,vracamo se doma bez drugog kruga i druge sanse………….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije