Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKIROVIĆ MU SE SVIDIO

Igor Pamić analizira Dinamo: Nedostajalo je liderstvo na terenu, no sada su povukli pravi potez

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
13.09.2023.
u 08:00

– Sada smo svi žalosni jer Dinamo nije uspio izboriti Ligu prvaka. Nije valjalo to što su uzeli tri neprovjerena igrača. Doveli su igrače na neke preporuke, a trebali su provjeriti jesu li im uopće takvi profili potrebni. U tim trenucima, taj stoper Bernauer i lijevi bočni Mihaljičenko nisu se pokazali.

Ocjenu o tome kakvi su potencijali momčadi Sergeja Jakirovića potražili smo od Igora Pamića.

– Nakon svega što smo vidjeli na početku sezone, dojma sam da Dinamo nije uopće loše radio. Odlučili su se za standardan kadar koji je imao dovoljno kvalitete. Baš tako, Dinamo je u utakmicama protiv AEK-a imao kvalitetu, nažalost, bilo je na knap u igri u kojoj je naša momčad na kraju izvisila. Isto tako, pogledajte prvu utakmicu protiv Sparte, u kojoj je igra bila dobra. U drugoj utakmici bez nekih igrača nije uspio. No Dinamo je bio konkurentan. Čini mi se da je ove godine u utakmicama, primjerice, protiv AEK-a bio puno dominantniji i pokazao pet puta više nego prošle godine protiv Bodo/Glimta, koji nas je u Zagrebu demolirao, a imali smo sreće i prošli smo. Sada smo svi žalosni jer Dinamo nije uspio izboriti Ligu prvaka. Nije valjalo to što su uzeli tri neprovjerena igrača. Doveli su igrače na neke preporuke, a trebali su provjeriti jesu li im uopće takvi profili potrebni. U tim trenucima, taj stoper Bernauer i lijevi bočni Mihaljičenko nisu se pokazali – počeo je Pamić.

Ademi najbolje rješenje

No neke je poteze posebno pohvalio.

– Ne znam koliko je to uopće registrirano, no sviđa mi se to što je Dinamo vratio Sandra Kulenovića. Bez obzira na to što on nije ekstrapojačanje, on točno zna kako ta svlačionica diše i zna što se od njega očekuje.

Dolazak Arijana Ademija dugo se pripremao i činilo se u jednom trenutku da će prema Turskoj, no situacija se rasplela na najbolji mogući način za Dinamo.

– Svi znaju što ja mislim o Ademiju. On je u zadnjih 15 sezona, najmanje u 13, bio najbolji igrač hrvatske lige, bez konkurencije. Pravi vođa koji je iznimno bitan i kad ne igra dobro.

Baš je takav profil igrača Dinamu nedostajao u ovogodišnjim europskim utakmicama?

– Tako je. Nedostajalo je to njegovo liderstvo na terenu, sposobnost da stabilizira, pokrene ili umiri Dinamovu igru. Ademi se vraća tamo gdje je bio najbolji, zna što ga čeka i svi znaju što od njega mogu očekivati. Možda nije bio ekstradobar u razdoblju prije odlaska iz Dinama. Tada nije bio potpuno zadovoljan jer je htio otići. Sada se opet vraća esktrazadovoljan. Njegov dolazak najbolji je mogući potez Dinama. Najvažnije je da su sada kupili mir, to je već dovoljno. Znamo što Dinamu znači takav igrač, posebice kada je Hajduk malo pobjegao. On neće mijenjati samo ritam već i pristup utakmici svakog pojedinog igrača. On će povući momčad jer strašno djeluje na svoje suigrače. O njegovoj kvaliteti ne treba pričati, samo da bude zdrav. On je pravi potez, nije bitno kako je do njega došlo.

Ivan Nevistić čini se kao adekvatno rješenje nakon odlaska Dominika Livakovića?

– Ne smijemo uopće sumnjati u njega. On je bio svjestan da će biti rezerva i da neće braniti. Jer, utakmice su nešto potpuno drugo. On će također kiksati, baš kao što je to činio i Livaković ili bilo koji vratar na svijetu. Nevistić je ozbiljna varijanta i to će sigurno opravdati.

Martin Baturina spada u kategoriju mladih igrača koji bi u ovoj sezoni trebali preuzeti i veću ulogu u momčadi?

– Vrlo je zanimljivo da se Baturinu malo žrtvuje kao što je to nekoć bio slučaj s Lukom Ivanušecom. Stavlja ga se više na krilo, tamo gdje ima više prostora, umjesto u sredinu, gdje je najbolji. Dinamo nema tako koncipiranu momčad da Baturina igra na svojoj poziciji. Možda Jakirović to bude znao tako složiti. Najvažnije je da Baturina igra dobro, da uživa u nogometu i da Dinamo pobjeđuje. Ne možete samo gledati iz kuta jednog ili dvojice igrača. Treba sada najprije stabilizirati momčad i početi pobjeđivati da bi se Baturina opet istaknuo – kaže Pamić.

Imao je potrebu izdvojiti još jednog igrača.

Bulat je jako važan

– Jako mi se sviđa Marko Bulat. On je igrač strahovite energije i u budućnosti će biti jako važan za Dinamovu igru. Toliko je sportski drzak u igri, trkački jak, ima udarac, dodavanje...

Šteta što su se ozlijedili Luka Stojković i Lukas Kačavenda...

– Baš to. Istovremeno bi Dinamo s njima imao dva provjerena igrača koja bi u plavom dresu napredovala. Da se njih dvojica nisu ozlijedila, neke igrače Dinamo sigurno ne bi dovodio. No na takve stvari moraš biti spreman. Na kraju sezone ćemo vidjeti, no rekao bih da je Dinamova uprava napravila dobar posao.

Kako vidi trenerske izazove koji su pred Jakirovićem?

– Mislim da se odlično snašao. Zauzeo je svoj stav od prvog trenutka. Kod njega mi se sviđa izravnost i konkretnost. Jasno se i precizno izražava. Sigurno je takav i pred igračima i ne mijenja svoju priču. To je jako važno jer su igrači osjetljivi. Ima gard i pokazao je tko je šef. Treba mu rezultat i malo sreće, koju treba isprovocirati. Ima najbolji kadar u Hrvatskoj i svi očekuju da bude prvi. Jakiroviću je u toj priči najteže, no već je pokazao da zna reagirati u teškim okolnostima. Svi smo načisto s njim, igrači, navijači, mediji... Svi znamo što misli i što želi, ja sam za takve principe – zaključio je Pamić. 

 
 
Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
14:04 13.09.2023.

Uprava je odradila vrlo traljav posao, čak niti ne amaterski, već diletanski. Rezultati su KL i upitna obrana naslova prvaka HNL-a. Malo su se sabrali na kraju kada je krenula panika, no sve je to bilo prekasno i ispalo je loše... Stojković i Kačavenda su investicije za budućnost, bez obzira na ozljede, ali u ovoj sezoni se ne može računati na njih. Ako ih se počne forsirati prije 8 mjeseci, rizik za novu ozljedu je ogroman. Tako da je to kockanje. Ostalo su prinove, osim Ademija, a dio igrača su za ništa, čak niti za klupu... Pranje novca ili nesposobnost?

FR
freeshooter
09:11 13.09.2023.

...prestao sam čitati kada sam došao do Bulata... pa on je sve suprotno, njegovi fizički kapaciteti su tako skromi, trkački je on igrač manje, on jednostavno kondicijski nemože odigrati na zahtjevnom nivou, zato i usporava igru, hoda, gubi svaki duel, sporo odigrava, izvodi korner po 2min... on je igrač za klupu, pa u teretanu da ozbiljno radi na svojim fizičkim kapacitetima i muskulaturi koju današnji nogomet zahtjeva, tehniku ima, no to nije dovoljno, za Dinamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije