Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Rijeke

Igor Bišćan: Sada ne mogu od svoje momčadi tražiti više

17.02.2019.
u 08:00

Hajdukova trenera može veseliti još jedna utakmica bez primljenog gola i bod na teškom terenu

Vrijeme idealno, teren dobar, derbi loš. Tako bi se otprilike sve moglo sažeti. Nije da se baš ništa nije imalo vidjeti, ali izostali su pogoci, a i igra je bila daleko od razine veličine klubova.

Kad je najveći neprijatelj i jednima i drugima lopta, onda teško može biti drukčije... Hajdukova trenera može veseliti još jedna utakmica bez primljenog gola i bod na teškom terenu, a pred Bišćanom je dosta posla da digne Rijeku za nastavak sezone u kojem se očekuje plasman u Europu. Na ovaj ili onaj način... Pomoglo bi mu i da se vrati bar netko od ozlijeđenih.

>>> Pogledajte što je nakon derbija kazao Ante Palaversa

Cijelo prvo poluvrijeme jadranskog derbija teško je po kvaliteti igre moglo dobiti prolaznu ocjenu. Naročito je domaćin bio indisponiran, samo dvije ozbiljnije situacije pred vratima Posavca bilo je manje od očekivanog.

Armada nastavila bojkot

Dojam je da prvi put nakon dugo vremena kod kuće Riječani nisu mogli nametnuti igru Hajduku. Nisu ni Splićani odigrali ništa posebno, Jairo je u 14. minuti doduše spektakularno zatresao mrežu, ali nakon što je prethodno Caktaš napravio prekršaj.

Armada je nastavila svoj bojkot protiv vodstva kluba, stoički je šutjela, a probudila se jedino u trenutku kad je najveći Hajdukov talent u njezinu kutu neuspješno izveo korner. Nekad je Baka Slišković zabijao golove iz kornera, a sada Palaversa padne preko lopte, no to ne znači da nije vrijedan zanimanja i kupovine Manchester Cityja.

Torcida je s druge strane imala svoj šou, uglavnom je gnjusno vrijeđala Srbe, nešto manje Riječane, a najmanje u prvih 45 minuta navijala za Hajduk. Zanimljivost u poluvremenu: Rijekin navijač Super Mario zaprosio je na tribini djevojku. Ivana je pristala. Glasovita riječka spisateljica Vedrana Rudan rekla bi „jadna žena“...

>> Pogledajte video: najplaćeniji nogometaši na svijetu

Sudac Fran Jović propustio je u 56. minuti pokazati Ismajliju drugi žuti karton nakon grubog prekršaja u kontri Rijeke na Acostyju. Domaći su se s pravom bunili.

No, navijače Rijeke puno više mogli su razljutiti nepovezani redovi Bišćanove momčadi, uz toliki broj pogrešaka u dodavanjima bilo bi teško ozbiljnije nauditi i slabijima od Hajduka.

Treneri su zadovoljni

S druge strane, Siniša Oreščanin do 70. minute povukao je sve tri zamjene evidentno krenuvši po puni plijen protiv domaćina koji je najbliže vodstvu bio u 53. minuti kad je Acosty odlično ciljao rašlje, a Posavec sjajno obranio.

– Rezultat je realan. Mislim da nam je pripao prvi dio, bili smo dominantni. Htjeli smo to i nastaviti, ali Rijeka nas je kasnije uspjela uz publiku na refule stisnuti. Za nešto konkretnije nedostajala nam je srednja linija, završni pas, centaršut... Za mene je ovo ipak korak naprijed, na ovakvim se utakmicama gradi samopouzdanje – rekao je Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

Igor Bišćan bio je ipak zadovoljan:

– Imali smo bolje prilike u nastavku, ali nismo uspjeli doći do gola. S obzirom na probleme koje imamo, zadovoljan sam igrom, energijom i pristupom. Dali smo maksimum po tom pitanju, dosta toga pozitivnog uzimamo iz ove utakmice jer smo igrali protiv dobrog protivnika koji se digao i mjesto mu je u Europi. Imali smo i virozu u ekipi ovaj tjedan, mnogi su propustili treninge, a Gorgon je bio jako upitan, ali se ponio kapetanski. Cijela je momčad pokazala karakter, ja ne mogu tražiti više iako ne volimo govoriti o problemima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije