Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvanje

Iako junior, Lavrić postao seniorski prvak Hrvatske!

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
'Photoshop'
15.10.2009.
u 14:35

Od 2006. HK Sisak 19 se puta penjao na pobjedničko postolje na prvenstvima države, uz 19 srebra i 28 bronci.

Borci hrvačkog kluba Sisak zadovoljni su se vratili sa seniorskog prvenstva Hrvatske u slobodnom hrvanju, koje je u konkurenciji 16 klubova i 59 natjecatelja održano u Vrbovcu.

Gajić i Jelisavac treći

- U klupskom poretku osvojili smo odlično četvrto mjesto, a u pojedinačnom plasmanu tri medalje - zlato i dvije bronce - kaže glavni trener, prof. Goran Plavec, koji je zajedno s trenerom Nikolom Jurčevićem na prvenstvu vodio devetoricu hrvača.

U borbama na strunjači sudjelovali su Mario Rendulić, Mladen Hrkić, Alen Osmanlić, Igor Dujmović, Sanel Šubašić, Stjepan Lavrić, Tomislav Lavrić, Ranko Gajić i Mladen Jelisavac. Najveći uspjeh postigao je Tomislav Lavrić. Iako junior, pokorio je sve protivnike i zasluženo osvojio titulu seniorskog državnog prvaka u kategoriji 96 kilograma, što mu je najveći uspjeh u karijeri. Na postolje su se popeli i Ranko Gajić te Mladen Jelisavac, koji su se okitili broncom.

Gajić je do medalje došao u kategoriji do 60 kilograma, a Jelisavac u kategoriji do 96 kilograma. Tako je nastavljen uspješan niz iz prethodnih godina. Naime, od 2006. godine do danas HK Sisak osvojio je 19 zlatnih medalja i isto toliko naslova državnih prvaka u svim dobnim kategorijama. Tu je još 19 srebrnih i 28 brončanih medalja s državnih prvenstava, a ne treba izostaviti ni niz medalja s međunarodnih turnira.

Među najtrofejnijima

- Stvaranje i vođenje pogona od oko 100 hrvača, od kojih se neki vrlo uspješno natječu ili su u reprezentaciji, smatramo velikim postignućem. Rezultat je to višegodišnjeg kvalitetnog rada, uz puno odricanja i uz ogroman trud svih u klubu. Postignuti rezultati u proteklih nekoliko godina svrstavaju nas među najtrofejnije sportske udruge grada. Nažalost, financijska potpora nije u skladu s rezultatima, pa ćemo sva klupska natjecanja do kraja godine morati financirati iz džepova samih sportaša, trenera i roditelja. Nadamo se promjeni takve prakse, jer ona dugoročno može biti samo na štetu perspektivnih i vrsnih mladih hrvača - ističe glavni trener Plavec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije