Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

IAAF potvrdio: Lisa Nemec suspendirana na četiri godine

Lisa Nemec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
01.04.2016.
u 08:18

Lisa se ne predaje i podnijela je žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni za što je platila 19.000 švicarskih franaka.

Ono što se već i ranije znalo, Svjetski atletski savez (IAAF) samo je potvrdio. Zbog uzimanja dopinga hrvatska maratonka Lisa Nemec, sudionica Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, kažnjena je četverogodišnjom kaznom nenastupanja. No, Lisa se ne predaje i podnijela je žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni. Platila je žalbu 19.000 švicarskih franaka.

To bi mogao biti i bačen novac jer taj sud može, ali i ne mora razmatrati njezin slučaj.

– Nadam se da ću u Lausanni dobiti uistinu neovisno suđenje, a Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping morat će objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke pri uzimanju urina. Podigla sam i kaznenu prijavu zbog ovoga slučaja – rekla je Lisa.

Podsjetimo, 31-godišnja atletičarka na berlinskom je maratonu istrčala 2:27,57 i ispunila normu za Olimpijske igre u Riju. Prije utrke bila je na kontroli krvi, a neposredno nakon nje dala je i uzorak urina. I u oba slučaja sve je bilo čisto. Onda joj je, desetak dana kasnije, kad je sezona već završila, na vrata stana u Zagrebu pokucala Hrvatska antidopinška agencija.

>>Lisa Nemec: Nisam kriva, žalit ću se CAS-u

Komentara 3

SJ
Sve je uzalud
15:04 01.04.2016.

....to sve treba odhebati i stvoriti asocijacju gdje neće biti korupcije o podvaljivanja slično kao na haškom sudu...........kako komu i kako šta................amerikanci na olimpijadi osvoje sve medalje...što je u tom trenu superiorno..onda nakon 20 godina otkriju da su se dopingirali.............onda je kasno svoje dopingirane sportaše ostave za poslije a tuđe koji su prijetnja njihovim sportašima odmah proglase dopingiranima,,,,,,,,pa makar jeli sami ćokolino...........

Avatar Oneill
Oneill
09:34 01.04.2016.

Od ovakovih nesportaša se moramo distanirati.

JH
jura10net.hr@gmail.com
16:25 01.04.2016.

Lisa, podzavam te. Ne vjerujem da si kriva. Bori se do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije