Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK UEFE

I New York Times udario po Čeferinu, zamjeraju mu istu stvar kao i Boban

Hvar: Predsjednik  UEFA-e Aleksander Čeferin održao je konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
03.02.2024.
u 23:35

Unatoč tvrdnji da neće dugo ostati, čini se da je Aleksander Čeferin promijenio mišljenje.

Nogometni svijet šokirala je vijest da Zvonimir Boban, dosadašnji glavni čovjek za nogometna pitanja u Uefi, napušta krovnu europsku nogometnu organizaciju zbog neslaganja s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom. Razlog je taj što je Čeferin odlučio promijeniti Statut Uefe kako bi si osigurao još jedan mandat na mjestu prvog čovjeka europskog nogometa, a Boban preko toga iz moralnih razloga nije želio prijeći, odnosno zažmiriti na jedno oko, što je od svojih najbližih suradnika, pa tako i od Bobana, tražio Čeferin.

A zanimljiv članak objavio je ugledni New York Times koji se bavi Čeferinovom borbom da ostane na čelu Uefe. 

Unatoč tvrdnji da neće dugo ostati, čini se da je Aleksander Čeferin promijenio mišljenje. U 2017., tek nekoliko mjeseci nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti, bio je jasan da neće biti poput svojih prethodnika koji su se udobno smjestili u luksuzu vlasti, piše NYT. No, njegova najnovija inicijativa sugerira suprotno.

>> Galerija vatrenih

Hvar: Predsjednik  UEFA-e Aleksander Čeferin održao je konferenciju za medije
1/30

Naime, Čeferin predlaže promjene pravila Uefe, koje bi mu omogućile dulji ostanak na čelu jedne od najbogatijih sportskih organizacija svijeta. Slično, i Fifa je već odobrila produženje mandata svom predsjedniku, Gianniju Infantinu. Obojica su došla na vlast nakon skandala svojih prethodnika, ali sada žele ojačati svoju poziciju, piše NYT.

Ovaj potez nije izoliran: i Međunarodni olimpijski odbor razmatra izmjene statuta kako bi omogućio Thomasu Bachu dodatne četiri godine na čelu organizacije. Bach, poput Infantina, bivši je odvjetnik koji je sudjelovao u kreiranju reformi nakon skandala, uključujući uvođenje ograničenja mandata. Očito je da su lideri koji su došli na vlast zbog skandala sada skloni jačanju svoje dugotrajne vlasti, unatoč prvotnim obećanjima o ograničenjima mandata, napominje New York Times.

 
 

Komentara 5

CI
Cigred
11:37 04.02.2024.

Znači, za tebe je pravi frajer onaj koji guta sve kaj mu šef stavi pod nos. Ako ima svoje mišljenje pa makar na svoju štetu onda niš ne vredi jer ne želi i dalje primati pinku-

TK
Tkalčićevac
19:23 04.02.2024.

Ni slučajno nisi Hrvat ili Dinamovacc , još manje deps , samo suhi srbokeks.

DE
deps
09:59 04.02.2024.

Bobana pamtim po milicajcu i kiksu 1998, napustio obitelj, imao je dobrih utakmica za Repku i Milan, pokušavao s karijerkm u UEFI i FIFI. Čeferin mu je bio i mogao ostati važan oslonac i partner. Ovako, samotnjak silazi zbog svojihih gluposti i umišljenosti i na štetu HR. Između Bobana i Čeferina, nažalost samo je jedan dobar - Čeferin. Ovo piše Hrvat i Dinamovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije