Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Cvitanović

I ja sam poput Kramarića bio u sjeni, a u doigravanju želim Grčku

kramarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
10.10.2017.
u 15:50

- Da su svi naši igrači bili zdravi, Kramarić vjerojatno ni jučer ne bi bio u prvih 11. To je tako u reprezentaciji, moraš čekati, kaže Cvita.

Trijumf Hrvatske u Ukrajini nije previše iznenadio niti još jednog našeg nogometnog stručnjaka - Igora Cvitanovića.

- Nisam imao nimalo straha, ni strepnje od ove utakmice, čak ni nakon kiksa s Fincima. Vjerovao sam u naše igrače. Čim smo izdržali početne nalete Ukrajinaca i kada smo stabilizirali igru, naša kvaliteta došla je do izražaja – kazao nam je Cvitanović.

Dalićevi potezi?

- Znalo se da Ukrajinci najbolje igrače imaju u Konopljanki i Jarmolenku, pa je naš izbornik pojačao bokove i neutralizirao opasnost. Ukrajinci su individualno jaki, ali nemaju kolektivnu igri – tvrdi Cvitanović.

kramarić
1/19

Je li Kramarić bio nepravedno zapostavljen kod Čačića?

- Da su svi naši igrači bili zdravi, Kramarić vjerojatno ni jučer ne bi bio u prvih 11. To je tako u reprezentaciji, moraš čekati. Tako sam i ja svojedobno bio u sjeni Bokšića i Šukera, iako sam možda zaslužio igrati više – kaže Cvitanović.

Jesmo li na SP ipak trebali s prvog mjesta?

- Island sigurno nije bolji od nas, ali splet nesretnih okolnosti odredio je ovakav poredak. Na primjer, posve smo nezasluženo izgubili od Turaka, gdje smo bili oštećeni, a nismo si smjeli dopustiti poraz ni na Islandu, ni remi s Fincima. Sada ćemo u doigravanje, kao i uoči SP-a 1998. godine, i u njemu priželjkujem Grčku, radije nego Sjevernu Irsku. Nijedna od tih reprezentacija ne igra lijep nogomet, no Grci su mediteranci, nekako su nam bliži i protiv njih je lakše igrati – zaključio je Cvitanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije