Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolistice

I Damjanić Rudićevim stopama, ide samo s jednom vratarkom

\'20.08.2010. Rijeka, Pripreme hrvatske zenske vaterpolo reprezentacije na bazenu plivalista Kantrida. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovacic/PIXSELL
27.08.2010.
u 07:50

U Zagreb stigle i dupinke, s nestrpljenjem iščekuju dvoboj s Ruskinjama.

Jučer su se u Zagrebu okupile i najbolje hrvatske vaterpolistice. Došlo ih je 13, jer se izbornik Milorad Damjanić u jutarnjim satima odlučio za konačan popis. Slijedio je svog iskusnijeg kolegu Ratka Rudića iz muškog tabora i također se opredijelio za samo jednu vratarku. Ženski Josip Pavić bit će Nataša Anđelić.

– Nama je cilj primiti što manje pogodaka i zato smo željeli imati što čvršću obranu. Dakle, na ovaj smo način pronašli mjesto za još jednog braniča – obrazložio je Damjanić.

U hotel International, gdje će biti baza naših vaterpolistica, jučer su se tako, osim Nataše, okupile sljedeće igračice: Ana Gavran, Maja Kalauz, Karmela Tvrdić, Majda Zekan (braničice), Anamarija Reić-Kranjac, Josipa Šupraha (sidrašice), Aida Šehić, Lucija Drobac, Emmi Miljković (desna strana), Mia Šimunić, Andrea Artuković i Blaženka Staničić (lijeva strana).

Dupinke s nestrpljenjem iščekuju svoj prvi susret s Ruskinjama u utorak, 31. kolovoza.

– Ruskinje imaju jednu od najjačih reprezentacija u Europi i stalno osvajaju medalje na velikim natjecanjima. Kondicijski su vrlo jake, igraju čvrst presing, odlično plivaju, brzo se transformiraju iz obrane u napad. Po mojem su sudu jedne od favoritkinja za zlato, druge bi mogle biti Nizozemke – istaknuo je Damjanić, kojemu u radu s vaterpolisticama pomaže Marijo Ćaleta.

– Jake su još i Mađarice, Grkinje mogu svakome pomrsiti račune, a Italija ovdje ima mladi sastav i teško će konkurirati za medalju – dodao je Damjanić.

Nije tajna da je Hrvaticama cilj da učine sve da na svom prvom Europskom prvenstvu izbjegnu posljednje mjesto. Miki očekuje da će se u borbi za sedmo mjesto sučeliti s Njemicama, koje su ipak najslabije u ostatku svijeta.

– Na žalost, u sastavu nemamo ljevoruku igračicu. Imamo je u mladoj reprezentaciji, no ona je premlada za seniorska iskušenja. Želimo na EP-u popularizirati ženski vaterpolo kako bismo sljedećih godina imali jaču konkurenciju za sastav – zaključio je Damjanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije