Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošlo pet godina

I da je 'nećeš, razbojniče' Skupština prošla drugačije, ne bi bilo ništa bolje!

Skupština HNS-a
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
17.12.2015.
u 12:25

Najveća je utopija da Zdravka Mamića više ne bi bilo (barem s tolikim utjecajem) u hrvatskom nogometu.

Prije točno pet godina najavljivao se vjetar promjena u hrvatskom nogometu, nikad snažnija opozicija došla je na jedan glas od pobjede, a u to predbožićno vrijeme 2010. Zdravko Mamić se hvalio:

"Da se nisam ja uključio, tko zna kako bi to završilo! Ovako ćemo nastaviti s uspjesima u hrvatskom nogometu, spasili smo ga!"

Eh, sad, da Igor Štimac tada u famoznoj "Nećeš, razbojniče!" Skupštini HNS-a nije izgubio u glasovanju za predsjednika HNS-a 25:24 od pokojnog Vlatka Markovića, što bi se dogodilo?

Ovako, gledajući s distance od pet godina, zaključak je - ništa! Barem ništa veliko, piše Goal.com.

Najveća je utopija da Zdravka Mamića više ne bi bilo (barem s tolikim utjecajem) u hrvatskom nogometu. Pa taj je sposoban i s vragom sklopiti ugovor koji odgovara objema stranama, a ni Igor Štimac nije baš nekog čvrstog stava. Sjećate se kako je brzo nakon uvreda i mahanja papirima pred sudom dojurio Mamiću pod skute i potpisao ugovor s istim tim 'nelegalnim' HNS-om, kako ga je nazivao.

Teško da bi savez bio uspješniji kad ionako sav uspjeh ovisi o A reprezentaciji. Mlade selekcije nisu u oskudici, štoviše, i to je dignuto na višu razinu. Liga? Igor Štimac bio je u prilici baviti se isključivo ligom, autonomno, kao predsjednik Udruženja prvoligaša, pa je čak i dobru ideju nametnuo u pogrešno vrijeme i dobili smo negledljivu ligu 16 i sredine koje nisu mogle izdržati financijski ni jednu sezonu. Kao predsjednik HNS-a za ligu bi samo imao još manje vremena...

Cijeli članak o 'kultnoj' Skupštini HNS-a pročitajte na portalu Goal.com.

>>Galerija: Otimanje, policija i 'šerifi' na famoznoj skupštini HNS-a

>>Dinamo je korak bliže privatizaciji, a vrijedi tek 28 do 35 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije