Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

I brončana godina sigurno skriva jednog odličnika

23.02.2010., Varazdin- Svjetska liga u vaterpolu, 4. kolo, Hrvatska-Makedonija. Sandro Sukno.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.12.2014.
u 20:00

U žiriju su Siniša Školneković, Duško Baždar, Ante Mile Nakić, Aleksandar Černi, Tino Vegar, Samir Barać i Mile Smodlaka

Bliži se kraj godine i vrijeme je sumiranja. Jedan od dobrih načina da vidimo kakva je ona bila za hrvatski vaterpolo jest izbor najboljeg vaterpolista godine, što će ga Večernji list ove godine organizirati već 27. put.

Bronce za nastavak niza

U kratkom rezimeu 2014. nikako se ne mogu zaobići dva najvažnija nastupa seniorske reprezentacije. Izabranici Ivice Tucka na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojili su samo peto mjesto što i nije neki tako veliki podbačaj ako se zna da u sastavu nije bilo ozlijeđenog Obradovića, a oporavljenici od ozljeda ili bolesti bili su i Sukno, Joković, Pavić, Bušlje, Buljubašić... U takvoj situaciji najveći teret iznijeli su Dobud, Lončar i Muslim.

Da sezona ne ostane suha, potrudila se pomlađena reprezentacija koja nas je zastupala na Svjetskom kupu u Kazahstanu. Okitila se broncom, a prve violine bile su vratar Bijač, Muslim, Buljubašić, Šetka, I. Milaković, K. Milaković, Bukić...

Doda li se tome i europska bronca juniorske reprezentacije do 19 godina (prednjačili su Matijević, Lozina, Zović, I. Živković, Buha, Goreta i Bašić), ipak se može reći da je nastavljen trofejni niz koji je započet još 2009. godine pod Ratkom Rudićem. I tako to traje šestu godinu zaredom, na radost vaterpolskih poklonika u nas.

Osim uspjeha reprezentacije, možemo se podičiti i trećim mjestom vaterpolista Primorja u Ligi prvaka (za broncu su uvjerljivo pobijedili Partizan), a naš Damir Burić, kao član Radničkog, čak je nastupio i u finalu.

Riječani su osvojili i Jadransku ligu (u finalu pobijedili Jug sa 8:7), Kup (Primorje – Jug 13:11), ali i hrvatsko prvenstvo (3-0 u finalu protiv Mladosti) pa će njihove vodeće igrače – Sukna, Vićana, Obradovića i Muslima – biti teško zaobići i u ovoj anketi.

Proglašenje 20. prosinca

U tolikom moru asova, starih i mladih, članovima našeg žirija neće biti nimalo lako izabrati najboljega. Tko će to biti? Teško je to prognozirati, no naš je žiri kompetentan da to odvagne najpreciznije. A točan odgovor doznat ćemo u subotu, 20. prosinca, na završnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin, u sklopu Noći hrvatskog vaterpola koju organiziramo u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom.

>> Hrvatski vaterpolisti se lako obračunali s Francuzima u Montpellieru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije