Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Jastreb

Humanitarna akcija za oboljelu višestruku prvakinju

Foto: Privatna arhiva
1/4
20.11.2019.
u 11:48

Klub Jastreb je jubilarno 20. izdanje natjecanja obilježio lani spektakularnim programom u Areni Zagreb

Dječji taekwondo festival Jastreb – Kup veleposlanika Republike Koreje održat će se 1. prosinca 2019.  s početkom u 9:30 sati u zagrebačkom Domu sportova.

Riječ je o zajedničkom projektu zagrebačkog taekwondo kluba Jastreb i Veleposlanstva Republike Koreje, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je svojevrstan nastavak višegodišnje tradicije u organizaciji najvećeg međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Klub Jastreb je jubilarno 20. izdanje natjecanja obilježio lani spektakularnim programom u Areni Zagreb, a ove godine otvara novo poglavlje s dva cilja – prvi je pomoć članici i reprezentativki Anamariji Petrović oboljeloj od plućne embolije, a drugi razmjena iskustava i širenja novih spoznaja o taekwondou kroz međunarodnu suradnju i druženje djece, roditelja i trenera.

Kroz dječji taekwondo festival sudionici će moći upoznati razne discipline ovog sporta: kick, family kick, intelikick (pilot projekt), test snage, sportsku borbu (pojedinačno i timski) i forme (poomsae). Za najmlađe natjecatelje pripremljena su brojna iznenađenja, nagrade i utješne medalje za sve sudionike.

Predsjednica organizacijskog odbora Tamara Pradegan sa zadovoljstvom najavljuje i atraktivan zabavni program u sklopu kojega će nastupiti korejski demo show Woosuk University.

- U sklopu svečanog otvorenja u 12 sati nastupit će specijalni gosti iz daleke Južne Koreje, domovine taekwondo sporta, koji svojim vještinama ostavljaju bez daha. Svečanom otvorenju prisustvovat će i poseban gost Lee Sang Wook, predsjednik Taekwondowona, najvećeg sportskog kompleksa u Južnoj Koreji - ističe Pradegan.

Humanitarna akcija za oboljelu višestruku prvakinju

Ovogodišnja humanitarna akcija namijenjena je članici TKD kluba Jastreb, višegodišnjoj kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj državnoj prvakinji i reprezentativki Hrvatske, 22-godišnjoj Anamariji Petrović. Anamarija je oboljela od plućne embolije i plućne hipertenzije i vodi životnu borbu na liječenju u dalekoj Njemačkoj uz svoju samohranu majku.

Nužno su joj potrebna financijska sredstva za kupnju specijalnog aparata za određivanje protrombinskog vremena i skupocjenih lijekova na kojima mora provesti ostatak života. Taekwondo klub Jastreb će od dijela prihoda natjecanja kroz uplatu donacije pomoći Anamariji u nastavku liječenja u inozemstvu.

Broj računa za pomoć uplatom donacije Anamariji direktno je DE11375700240995199700, SWIFT DEUTDEDB375.

Taekwondo klub Jastreb s tradicijom rada i djelovanja od 28 godina u zapadnom dijelu grada Zagreba vodeći je taekwondo klub u gradu Zagrebu s 24 osvojenih naslova ekipnih prvaka Hrvatske, a u 2017. godini okrunio se naslovom ekipnih viceprvaka Europe.

Već 17 godina kontinuirano je organizator humanitarnih sportskih priredbi (Nazorovom domu, Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, SOS dječjem selu Lekenik, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, Zoološkom vrtu Zagreb, jedinom preživjelom kornatskom gasitelju Frani Lučiću, Onkološkom odjelu Bolnice za dječje bolesti Zagreb, djevojčici Mili Trgo, oboljelom dječaku Mateu Bešiću, obitelji Vrček, Caritasovoj Kući ljubavi, djevojčici Niki Rogar, beskućnicima grada Zagreba...).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije