Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novinar VL-a na tribini s huliganima

Huligani su napadali navijače koji nisu htjeli skandirati 'ovo nije moja Hrvatska, ovo nije moja reprezentacija'

Hrvatski navijači, huligani, Hrvatska - Češka
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
20.06.2016.
u 10:45

Baveći se kronologijom navijačkih nereda “ultranacionalista i rasista”, kakvim nazivaju hrvatske navijače, nekoliko francuskih listova naglašava iscrtavanje svastike na Poljudu i nagađa o novoj kazni Uefe za Hrvatsku zbog bakljade i tučnjave na stadionu u Saint-Étienneu

Pisanje stranih medija o huliganskom sramoćenju Hrvatske ne prestaje. Baveći se kronologijom navijačkih nereda “ultranacionalista i rasista”, kakvim nazivaju hrvatske navijače, nekoliko francuskih listova naglašava iscrtavanje svastike na Poljudu i nagađa o novoj kazni Uefe za Hrvatsku zbog bakljade i tučnjave na stadionu u Saint-Étienneu.

Tolerancije ne smije biti

Kakva god bila kazna, Hrvatska mora početi rješavati problem svojih huligana i otkriti motive zašto to rade te po čijem nalogu odašilju takvu sliku o Hrvatskoj. Za početak se moraju pronaći oni koji su ušli na zatvoreni poljudski stadion i na travnjaku iscrtali svastiku. Dalje će ići sve puno lakše i jednostavnije.

S obzirom na to da već postoje jasno vidljive slike huligana iz Saint-Étiennea, da su imena nekih od njih već javno i objavljena, hrvatska policija ne bi više smjela tapkati u mraku kao u slučaju splitske svastike. Ako se sada ne poduzmu odlučne mjere, Hrvatska može zapasti u još veće probleme. A oni su već vidljivi na podjeli društva u svim sferama, pa i u sportu.

Jednako se tako ne smije više tolerirati terorizam huligana, kakav je najbolje bio vidljiv u Saint-Étienneu. Ne samo da su bacali upaljene baklje i prouzročili topovski udar već su napadali i okolne navijače kad im se nisu htjeli priključiti u skandiranju “ovo nije moja Hrvatska, ovo nije moja reprezentacija”. Na kraju su fizički napali one najbliže kako bi izazvali opću tučnjavu u gledalištu.

Svi oni koji su, kao i pisac ovih redaka, bili u blizini događanja na navijačkoj tribini stadiona “Geoffroy Guichard”, odakle su huligani počeli bacati baklje na teren, mogli su zapaziti kako “zaštitari” onih koji su palili baklje nisu nimalo fizički slabi, nego dobro istrenirani sportaši ili možda i specijalci.

Nema teorija zavjere

Nije to nikakva teorija zavjere, nego činjenica koja je vidljiva i na svim objavljenim fotografijama huliganskog nereda na tribini stadiona u Saint-Étienneu. Na njima se uočavaju uvijek po četvorica ili petorica onih koji štite onoga tko pali baklju. Ona je očita i onda kada ti “zaštitari” spretno preskaču po nekoliko redova tribina, hitaju u pomoć grupi huligana koje su nadvladali hrvatski navijači. Može li to biti slučajno? Zasigurno ne. Što prije se to shvati, Hrvatskoj će zasigurno biti bolje.

Komentara 113

Avatar George Bailey
George Bailey
11:18 20.06.2016.

Jasno je da se radi o specijalnom ratu protiv Hrvatske. Ratu koji vode dobro obučeni, organizirani, financirani "vojnici" koji su spremni na sve.

MA
markro3
10:53 20.06.2016.

Gospodo novinari vaša zadaće je objasniti neupućenom svijetu da to ne rade fašisti nego antifašisti.

Avatar dmitarX
dmitarX
11:10 20.06.2016.

Ovo mi zvuči ko Zokijev slogan...ili onih za kurikularnu reformu di izbacuju HR klasike..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije