Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA BOKSAČKA LIGA

Hrvatski vitezovi u Puli traže prvu pobjedu: Sve drugo je neuspjeh

Hrvatski vitezovi
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/6
12.04.2018.
u 15:17

Borbe su predviđene u pet rundi po tri minute, ukoliko se sudac u ringu ne odluči za prekid, a boksači nastupaju bez štitnika za glavu i bez majica.

Sve je spremno za šesti, posljednji meč, Hrvatskih vitezova (Croatian Knights) u sklopu Svjetske boksačke lige, u kojem će u petak (20.30 sati) u pulskom Domu sportova 'Mate Parlov' snage odmjeriti protiv Talijana, odnosno sastava Italian Thundera, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare nakon službenog vaganja boksača.  

Za Hrvatskim vitezovima je pet mečeva u kojima su ostvarili isto toliko poraza, s obzirom na to da su ih Talijani  nadjačali u Firenzi (3-2), Britanci u Gatesheadu (5-0) i u Zagrebu (4-1) te Francuzi u Parizu (5-0) i u Zadru (4-1).

- Vjerujem da smo spremni uzvratiti Talijanima za minimalni poraz u prvom međusobnom srazu. Borbe će biti neizvjesne i izjednačene, no očekujem prvu pobjedu u ovome natjecanju - kazao je trener Hrvatskih vitezova Dorijan Čalić.

Pet kategorija koje su "zapale" Pulu bit će: bantam (do 52 kg) u kojoj će se suprotstaviti Bugarin Tinko Banabakov kao član hrvatske selekcije i Vincenzo Picardi, laka (do 60 kg), u kojoj će snage odmjeriti još jedan Bugarin Stefan Ivanov i Michael Magnesi,  velter (do 69 kg), u kojoj će boksati Mate Rudan i Mirko Natalizi, poluteška (do 81 kg), gdje će se domaći boksač i glavni adut Hrvatskih vitezova Marko Čalić suprotstaviti Riccardu Valentinu, te super teška kategorija (+91 kg) u kojoj će snage odmjeriti Ante Verunica i Guido Vianello.

- Očekivanja su naravno, pobjeda, jer bilo što drugo smatrao bih neuspjehom. Maksimalno sam spreman i jedva čekam da se popnem u ring. Protivnik mi je velika nepoznanica, no o njemu ne razmišljam jer sam svjestan svojih mogućnosti. Prostudirat ću ga u hodu, tijekom prve runde i nakon toga neće biti više nepoznanica. Očekujem odličnu atmosferu u ispunjenoj dvorani -  istaknuo je Marko Čalić dodavši kako će mu to biti prvi meč u ovoj dvorani, jer se na domaćem ringu dosad uvijek borio u dvorani sportskog centra 'Mirna'.

Borbe su predviđene u pet rundi po tri minute, ukoliko se sudac u ringu ne odluči za prekid, a boksači nastupaju bez štitnika za glavu i bez majica.

Po riječima organizatora  Svjetska boksačka liga je svojevrsna poveznica između amaterskog i olimpijskog boksa  i profesionalnih natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije