Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatski vaterpolisti spremni za Gruziju: Neće nam biti lako, moramo težim putem

Hrvatska vaterpolo reprezentacija na treningu prije odlaska na svjetsko prvenstvo u Mađarsku
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
26.06.2022.
u 18:04

- To je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo.

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak smatra da su njegovi igrači dobro odigrali grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, ali ističe da ih tek sada čeka pravi izazov.

- Završila je druga faza natjecanja u grupi u kojoj smo zauzeli drugo mjesto. Moglo je biti bolje, na žalost nismo mogli više od toga što smo mi napravili, nismo mogli utjecati na rezultat susreta Grčka-Japan. Mi smo odradili svoj maksimum, odigrali smo vrlo dobro grupnu fazu, ne može se reći fenomenalno jer je u sve tri utakmice bio jedan pad. Sada moramo inzistirati da to smanjimo i da se taj pad što manje reflektira na naš rezultat - rekao je Tucak dodajući kako sad njegove igrače na SP-u čekaju ozbiljnije utakmice.

- Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put. Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije. Gruzija nije bezazlen protivnik, to je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe. Želim da budemo bolji i idemo korak po korak - nastavio je izbornik.

18.06.2022., Zagreb, - Trening Hrvatske vaterpolo reprezentacije na vanjskom bazenu Mladost pred odlazak na svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Madjarskoj. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Svjestan je da sada u drugoj fazi nema prostora za greške i reprezentativac Luka Bukić

- Evo, završila je ta prva faza natjecanja, nismo ostvarili prvo mjesto u grupi što smo htjeli. Idemo na Gruziju. Znamo da sada kreće nokaut faza i da nema mjesta za pogreške. Svaka je utakmica najvažnija.  Sutra igramo protiv te Gruzije, dobro smo se pripremili, nadam se da ćemo pobijediti i da možemo nastaviti dalje - kazao je Bukić.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u zadnjoj utakmici u skupini B pobijedila Japan 21:13, što joj je donijelo drugo mjesto. Nakon što su grupni dio natjecanja odradili u Debrecenu, hrvatski vaterpolisti su se odmah u subotu zaputili prema Budimpešti gdje u ponedjeljak u 15:30 igraju protiv Gruzije.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
18:51 26.06.2022.

Pa ako se bojite Gruzije što očekivati u meču sa Srbijom? Prvo poluvrijeme sa Japanom je bio čisti užas. Tucak danas radi neku rekapitulaciju i kaže da je zadovoljan dosadašnjim učinkom.Je li on pri sebi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije