Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD KLJAIĆ

Hrvatski stručnjak prisjetio se Eura: Šteta, trebali smo do zlata

Nenad Kljaić
Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL
1/4
16.02.2020.
u 13:26

Prava je šteta što nismo osvojili zlatnu medalju. Ključan trenutak finala bio je kada smo imali igrača više i kada ga nismo iskoristili i, umjesto da mi povedemo s jedan razlike i umjesto da nas Španjolci stalno moraju stizati, mi smo morali stizati njih - rekao je Kljaić.

Nenad Kljaić (53) nakon dvije godine ponovno je sjeo na rukometnu klupu. Prije nekoliko dana prihvatio je ponudu grčkog Olympiacosa.

– Za sada smo se dogovorili samo do kraja sezone, dakle potpisao sam ugovor na tri mjeseca. Klub me angažirao kako bi u drugom dijelu sezone osvojio prvenstvo Grčke. Za sada je u prednosti AEK koji je pobijedio u prvom dijelu sezone i koji je već izbacio Olympiacos u kupu – istaknuo je Nenek.

Prvi cilj bit će pobijediti AEK s više od tri pogotka razlike kako bi uoči doigravanja imali prednost domaćeg parketa.

Dvojica bivših PPD-ovaca

– Taj susret na rasporedu je za mjesec dana. Do tada ćemo se posložiti i uvjeren sam da možemo osvojiti naslov.

Kakvu ste momčad zatekli u Pireju?

– Ima dosta grčkih reprezentativaca, a od stranaca imam Bjelorusa Karvatskog koji je bio u PPD Zagrebu, Brazilca Lemosa, Srbe Đurića i Ostojića, a nedavno je došao i Nikola Špelić, bivši igrač PPD Zagreba i Maribora. No, ne znam u kakvom je stanju s obzirom na to da je u zadnje vrijeme bio ozlijeđen – kaže Kljajić.

Kakav je grčki rukomet?

– U ligi su dva jaka kluba, Olympiacos i AEK; dva koja su solidna, a ostali nemaju kvalitetu. Proteklog vikenda igrali smo protiv kluba koji je posljednji na tablici i dobili s 20-ak golova razlike. Publike baš nešto i nema, osim kada se igra najveći grčki derbi. Susreti Olympiacosa i AEK-a uvijek su napeti, ne samo u rukometu već i u nogometu, košarci, vaterpolu.

Kako ste se snašli u Pireju, odnosno Ateni?

– Za sada još uvijek živim u hotelu, no uskoro ću se preseliti u stan. Trebam dobiti i klupski automobil. Znam da su u Ateni velike prometne gužve, no kada sam se snašao u Saudijskoj Arabiji, onda mogu i u Grčkoj. Tu mislim na vozače koji se u obje zemlje baš ne pridržavaju strogo propisa. Inače, vrijeme je ugodno, za kratke rukave – istaknuo je Kljaić.

U trenerskoj karijeri ovo će mu biti tek četvrti klub. Tamo još 1995. godine bio je igrač-trener Grosswallstadta, potom je u dva navrata bio trener PPD Zagreba, a u sezoni 2013./14. bio je trener Al-Rayyana. Što se tiče izborničkog posla, bio je dvaput na klupi Saudijske Arabije koju je vodio na SP-u u Španjolskoj 2013. (19. mjesto) te 2017. u Francuskoj (20.).

– U ovom trenutku ne razmišljam o tome hoću li ili neću ostati u Grčkoj sljedeće sezone. Rado bih u neki jači klub, a opet Olympiacos ima velikih planova. Čak se može dogoditi da zaigraju u SEHA Gazprom ligi – naglasio je Kljaić.

Portugal će biti opasan

Bili ste na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj?

– Prava je šteta što nismo osvojili zlatnu medalju. Ključan trenutak finala bio je kada smo imali igrača više i kada ga nismo iskoristili i, umjesto da mi povedemo s jedan razlike i umjesto da nas Španjolci stalno moraju stizati, mi smo morali stizati njih. U toj igri ostali smo kratki. Opet, srebro je velik uspjeh i svi bismo u Hrvatskoj uoči EP-a potpisali to drugo mjesto – rekao je Nenad Kljaić.

Hoćemo li na Igre u Tokio?

– Skupina u Parizu je jaka, ali vjerujem da možemo biti ispred Portugala i Tunisa. Protiv domaćina, Francuske, bit će teško jer su kiksali na EP-u i sve će napraviti da se iskupe i odu u Tokio po medalju. Po meni će ključan biti susret protiv Portugala. Na EP-u ih nitko nije ozbiljno shvaćao pa su izbacili Francuze i Šveđane. Vjerujem da će se naši dobro pripremiti za njih – zaključio je Kljaić.

>>> Pogledajte gostovanje srebrnih rukometaša Davida Mandića i Marina Šipića u studiju Večernji TV-a

 

Ključne riječi

Komentara 1

AL
altruist
14:42 16.02.2020.

Nenad Kljajic, nakon one blam konferencije za tisak pokazao koja je "tetka" i čovjek za prezreti. Bezveznjak u svakom pogledu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije