Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 88. GODINI

Hrvatski sport ostao bez istaknutog djelatnika: Preminuo Željko Mataja

HZSN
23.11.2021.
u 14:14

Dobitnik je nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara za publicistiku, godišnje nagrada "Franjo Bučar" 1998., nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo...

U Zagrebu je u ponedjeljak u 88. godini preminuo istaknuti sportski djelatnik Željko Mataja.

Rođen je u Vukovaru 28. veljače 1934. gdje je i završio srednju školu. Diplomirao je na Visokoj Školi za Fizičku Kulturu u Beogradu, a svojim stručnim radom i djelovanjem uvelike je doprinio sportu u Hrvatskoj.

Od 1974. do 1991. radio je kao stručni savjetnik u Savezu fizičke kulture Zagreba, a kasnije i kao stručni savjetnik u Zagrebačkom športskom savezu.

Od 1997. do 2000. savjetnik je u Gradskom uredu za obrazovanje i šport, dok je od 2005. do 2010. bio posebni savjetnik za šport Predsjednika Republike Hrvatske.

Bio je aktivan sudionik brojnih stručnih i znanstvenih skupova s prilozima u zbornicima, pisao je kao kolumnist u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem listu, a objavio je i brojne članke u Vjesnikovoj rubrici Stajališta te brojnim stručnim časopisima.

Dobitnik je nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara za publicistiku, godišnje nagrada "Franjo Bučar" 1998., nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo 2008. te je odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara (2003.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije