Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ep u vaterpolu

Hrvatska uvjerljivo izgubila od svjetskih doprvakinja Mađarske (6:22)

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Rumunjska
Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2022.
u 18:45

Izabranice Aljoše Kunca pružile su odličan otpor u prve dvije četvrtine, ali više od toga nisu mogle.

Hrvatske vaterpolistice poražene su u dvoboju 4. kola A skupine Europskog prvenstva u Splitu od Mađarske s (3-5,2-4, 1-7, 0-5)

Poraz od ekipe koja je u stalnom svjetskom vrhu i koja je osvojila naslov prvaka prije šest godina, a prije dvije godine brncu, i nije novost, no hrvatska ženska reprezentacija postavlja nove letvice u Splitu.

Rastereće i puno samo poudanja nakon visokih pobjeda nad Njemačkom i Rumunjskom, te povijesnog plasmana u četvrfinale, hrvatske vaterpolistice su početkom druge četvrtine zaostajale svega 4-5 jer su superjakim Mađaricama u prvih deset minuta utrpale čak četiri gola.

Takvo nešto je prije samo godinu dana bilo posve nezamislivo, obično bi selekcije poput Mađarske vodile s desetak razlike već u prvoj četvrtini,no izabranice Aljoše Kunca su na ovom prvenstvu dale više od očekivanoga.

Naravno da su Mađarice nakraju ipak uvjerljivo slavile s 16 razlike jer Hrvatice nemaju niti približno širinu kao Mađarice.

Kod Hrvatske su kapetanica Ivana Butić i Iva Rožić zabile po dva, a Emmi Miljković i Bruna Barišić po jedan, dok je kod Mađarske prednjačila Gretta Gurisatti s pet golova.

Za dva dana Hrvatska igra zadnji dvoboj u skupini protiv jakih Grkinja.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:45 01.09.2022.

Bome, dobra riječ, prikladna; baš uvjerljivo. 6:22. I, više nego uvjerljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije