Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb u Moskvi

Hrvatska će danas doznati suparnike, koga želite u skupini?

Hrvatska
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
01.12.2017.
u 08:56

Reprezentacije su razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi Fifine ljestvice.

Glavni grad Rusije spreman je za današnji ždrijeb skupina svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, koji će se u 16 sati održati u moskovskoj palači Kremlj.

Na ždrijebu će biti više od 1400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika World Cupa. Akreditirano je oko 1500 novinara iz cijelog svijeta, a u samoj organizaciji će pomoći oko 450 volontera.

Angažirano je i 18 prevoditelja koji će prevoditi program na pet jezika – engleski, njemački, španjolski, francuski i ruski.

Pobjednički pokal na pozornicu donijet će njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program će voditi engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu će sudjelovati i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan i Carles Puyol i Nikita Simonjan. 

Hrvatska
1/5

Reprezentacije su razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi Fifine ljestvice.

Prva jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska.

Druga jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska.

Treća jakosna skupina:  Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran.

Četvrta jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija.

Ždrijeb će biti poludirigiran, pa tako u istoj skupini neće moći biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Izuzetak je Europa koja može dati najviše dvije reprezentacije koje nastupaju u istoj skupini. Reprezentacije će biti podijeljene u osam skupina po četiri ekipe. 

U našoj anketi ispod članka odredite koje suparnike biste voljeli vidjeti u skupini s Hrvatskom.

 

 

Komentara 27

DU
Deleted user
09:00 01.12.2017.

Srbiju!

MO
mobitel20
09:32 01.12.2017.

Ozbiljno, najbolje bi bilo Poljska, Egipat, Panama. Ali dobit cemo Argentinu, Senegal i Srbiju. To je isto jaako dobra i prolazna skupina.

Avatar tgprisoje
tgprisoje
09:11 01.12.2017.

Brazil Island i srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije