Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko atletsko prvenstvo

Hrvatska zahvaljujući Sandri Perković među prvih 25 zemalja na tablici osvajača medalja

World Athletics Championships
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/REUTERS
1/16
24.07.2022.
u 07:00

Zbrajaju se dojmovi sa Svjetskog atletskog prvenstva koje je još uvijek u tijeku.

Hrvatski atletičari i atletičarke odavno su završili nastupe na Svjetskom prvenstvu u američkom gradu Eugeneu koje još traje. Imali smo šest predstavnika, osvojili jednu medalju (Sandra Perković srebro), sudjelovali u tri finala (Sandra Perković druga, Marija Tolj osma u bacanju diska, Filip Mihaljević šesti u bacanju kugle), dok su Marin Marković (disk) i Sara Kolak (koplje) ostali bez finala. Na tablici osvajača medalja, dva dana prije završetka SP-a, Hrvatska je na 22. mjestu. Na tablici svih vremena, kada je riječ o svjetskim prvenstvima, Hrvatska je na 39. mjestu s deset medalja.

Svjetski rekord McLaughlin

A na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu postignut je i prvi svjetski rekord. Amerikanka Sydney McLaughlin osvojila je zlatnu medalju u utrci na 400 metara prepone postigavši svjetski rekord - 50.68 sekundi. McLaughlin je do zlata došla završivši daleko od osvajačice srebrne medalje Femke Bol iz Nizozemske, dok je braniteljica naslova Amerikanka Dalilah Muhammad bila treća.

- Vrijeme je apsolutno nevjerojatno i sport postaje sve brži - istaknula je McLaughlin, koja je u Dohi osvojila svjetsko zlato u štafeti 4x400 metara.

Sad shvaćam koje se prepreke mogu probiti, a postajem samo brža - dodala je.

Miller-Uibo iz Bahama osvojila je zlato na 400 metara (49.11) i prvi naslov svjetske prvakinje, uz dvije zlatne olimpijske medalje iz 2016. i 2020. na istoj dionici. Marileidy Paulino iz Dominikanske Republike, osvajačica srebrne medalje iza Miller-Uibo u Tokiju, ponovno se morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je Sada Williams iz Barbadosa osvojila broncu.

Barber poput Freeman

U muškoj konkurenciji, na 400 m, Norman je nadoknadio razočaravajuće peto mjesto u Tokiju osvojivši zlato u Eugeneu, dojurivši do pobjede u vremenu 44.29 za svoju prvu svjetsku krunu. Bivši olimpijski i svjetski prvak Kirani James iz Grenade bio je drugii, a Britanac Matthew Hudson-Smith treći.

Osvajačica brončane medalje iz Tokija Kelsey-Lee Barber pridružila se trkačici na 400 metara Cathy Freeman kao jedina Australka koja je zadržala svjetski atletski naslov nakon što je obranila krunu u bacanju koplja vodećim hicem ove godine u svijetu od 66,91 m.

Allyson Felix ipak je odgodila svoje planove za umirovljenje nakon što je pozvana za kvalifikacije u štafeti 4x400 m

>> Pogledajte koliko je Sandra Perković zaradila za samo dva dana, svota je poprilična

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
23:00 16.08.2022.

Poceli smo 1992., Kad bi ostalima brojali medalje od te godine, bili bi pri vrhu. Hrvatska iznad svih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije