Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utakmica 3. kola

Hrvatska u kvalifikacijama za EP pobijedila Bugarsku 93:74

Hrvatska u kvalifikacijama za EP pobijedila Bugarsku
Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.11.2022.
u 22:35

Posebno je se istaknula kapetanica Ana-Marija Begić koja je postignula 27 koševa, ali imala i 10 skokova. Double-double učinak je imala i Patricia Bura s 19 poena, 11 skokova i 4 blokade.

U utakmici 3. kola kvalifikacija za EP za košarkašice, koje se 2023. godine igra u Izraelu i Sloveniji, reprezentacija Hrvatske je rezultatom 93:74 (24:29, 27:13, 16:14, 26:18) pobijedila reprezentaciju Bugarske. Poslije prve četvrtine, koju je dobila Bugarska rezultatom 29:24, utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini koju je Hrvatska dobila 27:13. U nastavku utakmice razlika je samo rasla tako da se na kraju došlo do značajnih 19 razlike koji Hrvatsku i dalje ostavljaju u borbi za plasman na EP.

Posebno je se istaknula kapetanica Ana-Marija Begić koja je postignuta 27 koševa, ali imala i 10 skokova. Double-double učinak je imala i Patricia Bura s 19 poena, 11 skokova i 4 blokade. 19 poena je ubacila i Zellous. Iva Slošnjak je dodala 13, a Matea Tadić 11 poena uz 9 asistencija.

- Bugarska se pokazala kao izuzetno dobra ekipa koja puno trči. Zabili su i puno šuteva za 3 poena. Uz to nedostajale su nam 3 igračice tako da je Matea Tadić bila jedini playmaker. Promašili smo dosta šuteva za 3 poena i neke zicere, ali opet smo zabili 93 poena. S ovom pobjedom i ovom razlikom ostajemo do kraja u igri za plasman na EP. Sada imamo pozitivnu koš razliku – rekao je hrvatski izbornik Stipe Bralić.

Naime, u skupini sa Hrvatskom su i aktualne europske prvakinje Srbija, a sustav natjecanja je takav da iz 10 skupina samo prvi idu dalje. Na EP, uz dva domaćina, Izrael i Sloveniju, idu i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Iduću utakmicu Hrvatska igra u veljači sa Srbijom gdje bi nam i minimalna pobjeda garantirala plasman na EP, a u nekim opcijama i minimalan poraz.

Na novinarski upit o hrvatskoj ženskoj košarci Bralić je rekao kako je najveći problem slaba liga i kroničan nedostatak novca.

- Ogroman problem je naša nacionalna liga koja je poput srednjoškolske lige. U ligi samo dvije tri momčadi imaju po 5-6 seniorki. Teško je u takvim uvjetima stvarati igračice – rekao je Bralić.

Košarkaška utakmica u Vukovaru bio je pravi praznik košarke koji je na tribinama okupio 500-ak gledatelja.   

Komentara 1

Avatar istrazitelj
istrazitelj
22:59 27.11.2022.

Čestitke curama na pobjedi. Odigrale u skladu svojih mogućnosti i naših očekivanja. Problem je upućenost novinara u sport o kojem piše. Razmišljanje o "minimalnoj pobjedi" u Beogradu je teška nebuloza. Isto je i sa očekivanjem "minimalnog poraza". Svaki poraz saa manje od 20 poena razlike će biti suuuuper uspjeh. Kada se čitaju prijašnji članci ovog novinara, sve je jasno. Čovjek se ne razumije u sport, pogotovo u žensku košarku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije