Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO

Hrvatska U-21 će dobiti bodove jer su Ukrajinci prekršili pravilo? Mogli bi biti drastično kažnjeni

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade
Eduard Vinatoru/PIXSELL
23.06.2023.
u 20:16

Izabranici Dragana Skočića mogli bi unatoč porazu osvojiti bodove

Hrvatska reprezentacija do 21 godine na otvaranju je Europskog prvenstva u srijedu izgubila 2:0 od vršanjak iz Ukrajine, ali čini se da Ukrajinci i dalje ne mogu računati da su osvojili tri boda i ostvarili prvu pobjedu na turniru. Naime, radi se o tome da su prekršili Fifino pravilo zbog čega bi im pobjeda mogla biti oduzeta.

Naime, u ukrajinskom sastavu bili su Anatolij Trubin i Georgij Sudakov, koji su u ponedjeljak nastupili za seniorsku reprezentaciju u pobjedi nad Maltom. Prema pravilniku Fife, grači ne mogu nastupiti u dvije utakmice između kojih je razmak manji od 48 sati, a upravo je to bio slučaj sa spomenuta nogometaša.

Seniorska reprezentacija Ukrajine igrala je u ponedjeljak od 20:45, a U-21 selekcija je susret s Hrvatskom započela u srijedu u 18 sati i nije proteklo dovoljno vremena. .Jedna od mogućih kazni za kršenje tog pravila je i oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje s natjecanja što bi bila drastična kazna. 

VEZANI ČLANCI:

Ipak, krovne nogometne organizacije znaju dopustiti i iznimke od tog pravila ili samo novčano kazniti saveze. 

Komentara 6

Avatar marsijaneri
marsijaneri
20:32 23.06.2023.

Protivim se takvim bodovima Hrvatske! Ako Ukrajina i je prekršila pravila - onda je treba kazniti ali ne oduzimanjem bodova. Ako u utakmici nismo uspjeli osvojiti bodove onda ih nismo ni zavrijedili. To "pravilo" je suludo kao i mnoga druga.

Avatar white socks
white socks
22:52 23.06.2023.

Pravila se moraju poštovati ma o kome se radilo inače sve postaje bespredmetno a posebno natjecanja. Pa čak i kad je Ukrajina u pitanju. Ali pošto se radi i njima, ništa se ne će dogoditi.

DM
drazen.muhvic
09:14 24.06.2023.

Ta pravila se odnose na natjecanja u organizaciji FIFA-e. Ovo organizira UEFA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije