Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI EP, U-16

Hrvatska u 1/2 finalu! Tišma blistao, Prka i Peras tragom slavnih očeva

košarkaška lopta
Foto: Igor Soban/PIXSELL
16.08.2018.
u 00:30

Najbolje statistike kod naših imao je “Kukoč iz Dubrave”, ljevoruko krilo Boris Tišma (25 koševa, 8 skokova, 3 asistencije).

Još jedna pobjeda nedostaje pa da ovo bude prvo ljeto u kojem će hrvatski mlađi uzrasti osvojiti dvije medalje. Nakon srebra selekcije U-20, u zonu medalja na Eurobasketu (u Novom Sadu) ušli su i naši kadeti, igrači starosti do 16 godina.

U dramatičnom četvrtinalu izabranici mladog splitskog trenera Milana Karakaša pobijedili su litavske vršnjake (80:78). Samo tri i pol minute prije kraja imali su naši klinci “plus 8” (78:70) no onda je uslijedila serija pogrešaka, a griješili su svi na parketu pa tako i Cibonin razigravač Paponja (dvije izgubljene lopte u posljednjim minutama) koji je 16 sekundi prije kraja promašio oba slobodna bacanja i umalo postao tragičar susreta. No, od te etikete spasio ga je Cedevitin centar Matej Bošnjak (12 koševa, 11 skokova) koji je spriječio produžetak blokiravši najboljeg litavskog igrača Tubelisa (22 koša, 17 skokova).

Najbolje statistike kod naših imao je “Kukoč iz Dubrave”, ljevoruko krilo Boris Tišma (25 koševa, 8 skokova, 3 asistencije). No, njegov doprinos zacijelo ne bi bio dovoljan da utakmicu u trećoj četvrtini nije prelomio Roko Prkačin (20 koševa, 11 skokova), a toliko je zabio i branič Ivan Perasović (20 koševa, 7 skokova), a o su obojica su sinovi bivših hrvatskih reprezentativaca. Nikša Prkačin bio je dugogodišnji kapetan reprezentacije, a Velimir Perasović član srebrne olimpijske vrste, ali i selekcije koja će nakon Barcelone na velikim natjecanjima osvojiti tri bronce, a prije par godina i izbornik. Augustas Marčulionis, sin slavnog Šarunaca, zabio je pak 14 koševa.

Komentara 3

JS
John_Smith
10:10 16.08.2018.

velike čestitke momcima

GV
golub Vaso
06:34 16.08.2018.

prka je puno raznovrsniji od oca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije