Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio posao

Damir Mulaomerović novi izbornik Kosova

Damir Mulaomerović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.08.2018.
u 23:25

Mulin posljednji angažman prije ovoga bio je onaj u Ciboni čiji mu čelnici nisu produžili ugovor iz samo njima znanih razloga jer nije trenerski ništa zaribao, a radio je u vrlo teškim trenerskim uvjetima

Nakon jednogodišnje pauze, Damir Mulaomerović (43), negdašnji Cibonin trener i izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, našao je novi posao. Postao je izbornik reprezentacije Kosova koju već u rujnu čekaju pretkvalifikacijske utakmice za Eurobasket protiv Rumunjske i Mađarske.

Trenersku karijeru započeo je u matičnoj Slobodi iz Tuzle, a Mulaomerovićev drugi, ujedno i posljednji do ovoga, angažman bio je vođenje Cibone. A njeni čelnici mu prošlo ljeto nisu produžili ugovor premda nije ništa zaribao, a radio je u vrlo teškim financijskim uvjetima kluba.

Damir Mulaomerović
1/3

Štoviše, u finalu Prvenstva Hrvatske njegova je momčad pružila jako dobar otpor favoriziranoj i puno skupljoj Cedeviti.
U vrijeme kada se tražio novi hrvatski izbornik spominjalo se i Damirovo ime, no izbor je ipak pao na Dražena Anzulovića.

Premda je na glasu kao mladi trener s dobrom perspektivom, Damir više nije htio čekati klupske ponude pa se ponovo prihvatio izborničkog posla.

Kao igrač Mulaomerović je stasao u Ciboni (1994.- 1998.), a potom je igrao u nizu europskih klupskih velikana kao što su Fortitudo, Efes Pilsen, Panathinaikos, Real Madrid i Olympiacos. U svojim najboljim godinama bio je i ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije kojoj se uvijek i neumorno odazivao.

Komentara 7

CH
che99
07:11 14.08.2018.

Sretno Mula, nece biti lako dolje... divljina je to

Avatar Mi sami
Mi sami
09:17 14.08.2018.

Sretno Mula!

Avatar Diavolo
Diavolo
00:51 14.08.2018.

Mula legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije