Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA POBJEDA Hrvatska je u 1. kolu drugog kruga SP-a pobijedila Mađarsku sa 27:22

Hrvatska teško do pobjede protiv Mađara i novih bodova

24.01.2009.
u 20:12

Hrvatska je pobjedom otvorila drugi krug Svjetskog prvenstva. U Zagreb Areni je pred više od 15 tisuća ljudi pala Mađarska (27:22), teže od očekivanog, ali na kraju se računaju samo bodovi, a oni su upisani na konto. Nije bilo rukometne ljepote, imali su i Mađari tu svoje prste. Agresivna obrana nije dopuštala hrvatskim igračima da postižu pogotke iz čistih situacija već su se za svaki gol morali pošteno pomučiti.

Tonči Valčić i Domagoj Duvnjak odigrali su najbolje u hrvatskim redovima, ali presudila je obrana koja se u drugom dijelu znatno poboljšala te natjerala Mađare na brojne izgubljene lopte. Pad u igri Mađara u potpunosti je kažnjen 15-ak minuta prije kraja kada je Hrvatska prvi puta stigla do pet pogodaka prednosti.

Hrvatska: Alilović Mirko, Losert Venio, Čupić Ivan, Zrnić Vedran, Hrvatin Mateo, Vori Igor, Lacković Blaženko, Balić Ivano, Metličić Petar, Duvnjak Domagoj, Valčić Tonči, Špoljarić Denis, Gojun Jakov, Valčić Josip, Kopljar Marko

Mađarska: Puljezević Nenad, Ilyes Ferenc, Csaszar Gábor, Moscai Tamás, Gal Gyula, Ivanscik Gergö, Ivanscik Tamás, Harsanyi Gergely, Putics Barna, Fazekas Nándor, Katzirz Dávid, Toro Szabolcs, Nagy László, Herbert Gábor, Eklemović Nikola, Zubai Szabolcs

Prvo poluvrijeme Urnebes u Areni za vrijeme predstavljanja hrvatskih reprezentativaca. Tribine grme i uz ovakvu podršku ne može se ne pobijediti Mađare. Sedmi je ovo susret Hrvatske i Mađarske i nadamo se peta pobjeda.

Počela je utakmica. Odmah pogađa Valčić za 1:0. Već nakon 3 sekundi igre. Alilović brani pokušaj Mađara, ali suđena je obrana iz prostora i sedmerac. Csaszar je siguran za 1:1. Poništen pogodak Hrvatske zbog prekršaja, a Mađari preko Nagyja dolaze do prednosti 2:1. Digao se Duvnjak i pogodio za 2:2.

Vratnica spašava Hrvatsku, a na drugoj strani su dosuđeni koraci. Agresivna igra Mađara u obrani. Teško se dolazi do pozicije za šut. Obrana iz prostora na Voriju, sedmerac za Hrvatsku. Čupić pogađa za 3:2.

Samo pet pogodaka u pet minuta. Alilović je upisao prvu obranu nakon šuta Eklemovića. Silovito pogađa Valčić uz malu dozu sreće. Dva pogotka prednosti za Hrvatsku. Gergely smanjuje na 3:4 nakon asistencije Nagyja.

Nije prošlo za Vorija na crtu, ali Mađari ne uspijevaju odigrati kontru. Ipak nakon duže akcije zabija Gergely. Izjednačenje, 4:4. Obranio je Puljezević pokušaj Lackovića, ali obranom uzvraća i Alilović. Odmah je naprijed pronašao Vorija koji dovodi Hrvatsku u vodstvo 5:4. Eklemović odmah donosi novo izjednačenje. Sjajno proigravanje Ilyesa na crtu.

Opet se diže Duvnjak i para mrežu Puljezevića. Hrvatska vodi 6:5. Brani opet Alilović, treća obrana za njega. Opet Puljezević brani pokušaj Lackovića. Nagy vara Alilovića za novo izjednačenje. Previše se traži Vori na crti, ali to za sada ne prolazi. Ipak je Vori iznudio isključenje Mađara. Hrvatska ima igrača više i to odmah koristi Hrvatin.

Promašuje Nagy cijela vrata, ali Puljezević brani pokušaj Hrvatina i ništa od dva pogotka prednosti. Nagy sjajno pronalazi Eklemovića na crti i rezultat je 7:7 nakon 15 minuta igre. Novi ogled Hrvatina i Puljezevića, ovoga puta je nemoćan mađarski vratar, novo vodstvo Hrvatske. Eklemović pogađa gredu, a u igru ulazi i Ivano Balić.

Diže se opet Lacković i nakon dva promašaja sada pogađa za vodstvo Hrvatske 9:7. Ali, opet je sam Nagy, a najbolji mađarski igrač to ne propušta. Rezultat je 9:8 za kauboje. Srećom, prekršaj Mađara u napadu. Ušao je u igru i Marko Kopljar, novi Červarov adut. U međuvremenu je Balić zabio za 10:8. Mađari odmah zabijaju za smanjenje vodstva.

Prekršaj u napadu suđen je Hrvatskoj, a odmah na drugoj strani Nagy zabija ua 10:10. I uz to Hrvatska ostaje s igračem manje. Pomalo je očajnički opalio Valčić s velike udaljenosti, brani Puljezević. Mađari vode pogotkom Ilyesa. Drugo mađarsko vodstvo na utakmici.

Lacković pogađa vratnicu iz teške situacije. Prijestup Mađara, a na drugoj strani izjedačuje Vori. Nakon 24 minute igre rezultat je 11:11. Eklemovića nema u igri za Mađare, ozljeda je u pitanju. Ali, to ne smeta jer Mađari opet vode. Pogodak Vorija je poništen, ali obrana iz prostora i nova prilika za Čupića iz sedmerca. Uspješno, 12:12.

Gube Mađari loptu, ali Gojun promašuje cijela vrata i ništa od vodstva Hrvatske. Brani Alilović, ali suci opet poništavaju pogodak Hrvatske, vraćeno na devet metara. Čudna odluka sudacap protiv Ivana Balića. Vori je opet dobio bitku sa Herbertom, isključenje Mađara. Prilika za vodstvo. Pogađa Ivan Čupić s krila, treći njegov pogodak. Tri minute prije kraja Hrvatska vodi 13:12 i ima igrača više. Lijepa akcija Mađara za novo izjednačenje. Neopreznost u obrani.

Prvi time-out.

- Slušaj sada, dvije minute do kraja. Moramo doći u čistu situaciju za gol - dijeli lucidne savjete Lino.

I upalilo je, zabija Pero Metličić za 14:12. Posljednja minuta prvog dijela je u tijeku. Vratnicu pogađaju Mađari nakon sjajne obrane Hrvatske. Isforsiran šut, a sada prilika za plus tri. Ništa, Lacković pogađa u blok. Mađari imaju zadnji napad. Nova minuta odmora.

- Treba se obraniti. Igramo 3-2-1 - kaže Lino i upozorava Vorija da sluša i ne priča okolo.

Pokušaj Cepelina, ali brani Alilović. Na odmor se odlazi s dva pogotka prednosti za Hrvatsku (14:12). Teška utakmica, odlično Mađari držu obranu i ova dva gola plusa su sjajna zaliha obzirom na tijek utakmice.

Drugo poluvrijeme
Drugi dio Hrvatska je otvorila dobrom obranom, ali smo u napadu odmah izgubili, poprilično nepromišljeno, loptu. Prvi gol u drugom poluvrijeme djelo je Ilyesa, koji para mrežu Mirka Alilovića. Na svu sreću, na plus dva vraća Tonči Valčić i Hrvatska ima 15:13!

Ivanscik pogađa za smanjenje na minus jedan. Uzvraća Metličić i vraća na dva razlike. Igra se sada gol za gol. Nagy baca loptu u bunar i poklanja loptu Hrvatskoj. Sada ne uspijeva Metličić, promašio je cijela vrata. Nagy opet gubi loptu, ali na drugoj strani Čupiću je suđeno probijanje. Još jedan poništen pogodak Hrvatske, probijanje Duvnjaka, prekršaj u napadu.

Gal zabija za smanjenje vodstva, ali uzvraća Čupić. Dvije minute kazne za Gojuna nakon prekršaja nad Galom. Koristi to Ivanscik i zabija s krila. Ne daju se Mađari. Opet su na jedan pogodak minusa. Lijepa akcija u izvedbi Metličiča i Balića rezultirala je pogotkom, 18:16 za kauboje.

Vratio se i kažnjeni igrač, Hrvatska je kompletna. Valčić pogađa za plus tri. Opet griješe Mađari, njihova 11. izgubljena lopta. Balić tuče u padu, ali brani Fazekas. Mađarima se sviđa gubiti lopte, još jedna u nizu. Ništa od kontre, prekršaj nad Hrvatinom. Ali u nastavku akcije zabija Hrvatin. Hrvatska ima četiri pogotka prednosti (20:16). Proigrala je hrvatska obrana, Mađari nemaju rješenja u napadu. Sjajno se snašao Nagy, prošao kroz trojicu i zabio 17. pogodak za Mađarsku.

Fazekas brani pokušaj Duvnjaka, ali promašaj Mađara ostavlja Hrvatsku na tri gola prednosti. Gurnuto na crtu za Vorija koji takve prilike ne propušta. Hrvatska vodi 21:17, ali odmah pogađa Moscai za Mađarsku, koja se uspijeva obraniti u sljedećem napadu i pogoditi za smanjenje na minus dva. Ali, bomba Domagoja Duvnjaka postavlja rezultat na 22:19. Tonči Valčić se visoko digao i vratio četiri pogotka prednosti. Brani se Hrvatska, Čupić je već u kontri, ali ništa od pogotka, dobio je Ivan udarac od Ivanscika.

Duga akcija završena je pokušajem Duvnjaka, ništa od svega, promašio je cijela vrata. Nagy zabija s velike udaljenosti i deset minuta prije kraja rezultat je 23:20 u korist Hrvatske. Alilović brani, a na drugoj strani zabija Petar Metličić. Nova obrana Mirka Alilovića, sedma na ovom susretu. I Hrvatska ima pet pogodaka prednosti, Domagoj Duvnjak. Najveća prednost na susretu. Putics je smanjio, ali Hrvatska polako lomi utakmicu i blizu je novim bodovima. Balić je iznudio isključenje Gala.

Ivan Čupič zabija svoj peti pogodak iz isto toliko pokušaja. Špoljarić je zaradio isključenje. Time-out zove mađarski izbornik. Lino je opet igračima ponovio koliko je vremena do kraja utakmice te ih upozorio kako moraju izbjegavati isključenje.

Losert brani sedmerac Csaszaru, publika je na nogama. Fazekas brani Lackoviću, ali ne uspijeva ni Moscai za Mađare. Čupić pogađa za pet razlike minutu do kraja. Pobjeda je džepu, teže od očekivanog, ali računaju se samo bodovi. Konačni rezultat je 27:22 za Hrvatsku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije