Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Mulaomerović objavio širi popis

Hrvatska s najjačim snagama kreće na Eurobasket

košarkaši
Goran Kovačić/Pixsell
28.07.2022.
u 22:05

Na popisu je i Amerikanac Jaleen Smith koji se nalazi u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva

Pred seniorskom košarkaškom reprezentacijom Hrvatske nalazi se novi veliki ispit – Eurobasket. Ove će se godine 41. izdanje najvećeg europskog košarkaškog natjecanja održati od 1. do 18. rujna, a ugostit će ga Češka, Gruzija, Njemačka i Italija.

Izbornik reprezentacije Damir Mulaomerović stoga je objavio širi popis kandidata na kojem se nalaze 24 košarkaša, a pripreme počinju 3. kolovoza u Opatiji.

Prije samog Europskog prvenstva Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeći Euro 2025. godine, a u ovom ciklusu igrat će protiv Poljske 25. kolovoza te Švicarske 28. kolovoza.

Ovo su igrači s Mulaomerovićeva popisa: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić, Karlo Matković te Jaleen Smith, no on je tek u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva.

Našoj je skupini C domaćin talijanski Milano, a natjecanje u skupinama C i D počinje 2. rujna, za razliku od skupina A i B koje startaju već 1. rujna. U završnu fazu koja se igra u Berlinu idu samo četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. U osmini finala Hrvatska će se križati sa skupinom D.

Bit će ovo zasigurno najiščekivanije prvenstvo u povijesti, s obzirom na to da će od slovenskog osvajanja zlatne medalje u tom trenutku proći već pet godina, što čini Slovence najdugovječnijim prvacima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije