Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELJE U MOMČADI

Hrvatska prvi put u povijesti svladala Srbiju na njezinom tlu

Split: LEN Europa Cup, skupina B, Hrvatska - Srbija
Miranda Cikotic/PIXSELL
23.08.2022.
u 07:00

– Odigrali smo protiv Srbije dobro, možda i vrlo dobro, ali ne i odlično. Bilo je tu još nešto pogrešaka, pogotovo jer smo vezali nekoliko promašaja u napadima s igračem više – istaknuo je izbornik Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je nastup na međunarodnom pripremnom turniru u Beogradu porazom od Italije 9:12 (1:2, 4:4, 1:3, 3:3). Taj je dvoboj odlučivao o pobjedniku turnira, pa je naša vrsta na kraju zauzela drugo mjesto. Treća je Srbija koja je u posljednjem susretu pobijedila Francusku s 13:7.

U dvoboju protiv Talijana naši igrači nijednom nisu bili u vodstvu, ali bili su hendikepirani izostankom našeg prvog sidraša Josipa Vrlića, kojega je izbornik Ivica Tucak odlučio poštedjeti zbog manjih zdravstvenih problema. Umjesto njega zaigrao je Antonio Dužević, a strijelci za našu momčad bili su Fatović (3), Marinić Kragić (2), Bukić, Lazić, Biljaka i Žuvela.

Dan prije bilo je puno više veselja u našem sastavu jer su hrvatski vaterpolisti prvi put u povijesti u službenoj utakmici pobijedili Srbiju u gostima, dakle na tlu Srbije, i to s 12:9. Uz fantastičnu igru spomenutog Vrlića, za kojega Srbi nisu imali rješenje, istaknuo se i vratar Marko Bijač, a po dva pogotka postigli su Fatović i Lazić.

– Odigrali smo protiv Srbije dobro, možda i vrlo dobro, ali ne i odlično. Bilo je tu još nešto pogrešaka, pogotovo jer smo vezali nekoliko promašaja u napadima s igračem više. Tu nedostaje još malo usredotočenosti, ali generalno gledano, igra nam ima glavu i rep, sve poprima ozbiljne konture. U ovoj fazi u kojoj jesmo, to je vrlo dobro – istaknuo je izbornik Tucak u izjavi objavljenoj na službenoj stranici HVS-a.

Odmah nakon utakmice s Talijanima naši su se vaterpolisti vratili u Hrvatsku. Izbornik im je dao nekoliko dana odmora, a završno okupljanje dogovoreno je za 25. kolovoza u Splitu. Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Spaladium Areni Hrvatska će odigrati u ponedjeljak, 29. kolovoza (21 sat), protiv Malte.

>> Pogledajte i redove za ulaznice na Maksimiru

Komentara 1

Avatar horuk
horuk
07:35 23.08.2022.

Mozda bi se ubuduce trebalo malo na to ugledati. Zasto samo cekati i onda kod nas svladavati. Moze se i kod njih, i to ima svoje prakticne strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije