Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale Eura

Belgija slavila nakon jedanaesteraca, Hrvatskoj predstoji borba za nastup na SP-u

Hrvatska U-17
Foto: Uefa/Twitter
15.05.2015.
u 17:11

Hrvatska će tako u utorak igrati utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu s poraženim iz utakmice Francuske i Italije

Hrvatska U-17 zaustavljena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Bugarskoj. Nakon što su izabranici Darija Bašića osvojili prvo mjesto u skupini, ispred Španjolske, vrlo dobro su odigrali i protiv Belgije, ali su ih dekoncentracija u obrani te rulet jedanaesteraca zaustavili na putu do polufinala.

Hrvatski kadeti čekaju na veliki rezultat još od 2001. godine i generacije koju je predvodio Niko Kranjčar, kada smo se plasirali u polufinale. Na žalost, još ćemo čekati na ponavljanje tog dostignuća.

Hrvatska je povela u 34. minuti, kada je Lovren pucao sa 16 metara, a Majić izvrsnim potezom petom skrenuo loptu u mrežu. Mladi su Hrvati dobro otvorili i nastavak, opasni su bili Kalaica i Lovren, no u 53. minuti Azzaoui je iskoristio rijetku pogrešku hrvatske obrane, izašao sam ispred Šempera i pogodio za 1:1.

Babić i Sosa imali su najveće prilike za drugi hrvatski gol u završnici, prije toga je Šemper sjajno obranio dalekometni udarac Riga, no nakon 80 minuta moralo se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Belgija je realizirala svih svojih pet pokušaja, a nakon promašaja Mora u prvoj seriji, za Hrvatsku su pogađali Brekalo, Lovren i Sosa.

Hrvatska će tako u utorak igrati utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu s poraženim iz utakmice Francuske i Italije.

Četvrtfinale Eura:

Hrvatska – Belgija (1:1) 4:6

Sudac: M. Avram (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 – Majić (34'), 1:1 – Azzaoui (53')

Žuti kartoni: Majić (60')

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek (od 80+3' Halilović), Majić (od 65' Babić), Moro, Lovren, Gjira (od 70' Zenko). Izbornik: D. Bašić.

Belgija: Teunckens, Delorge (od 70' Caignau), Faes, Janssens, Seigers, Thuys, Azzaoui, Ademoglu, Daneels, Rigo (od 77' Verreth), Van Vaerenbergh. Izbornik: B. Browaeys.

>>Čekamo na polufinale još od Kranjčara 2001.

Tijek utakmice:

Jedanaesterci: Belgijski izvođači bez pogreške su izveli svih pet udaraca dok je Moru belgijski vratar obranio udarac u prvoj seriji. Nakon toga hrvatski izvođači bili su precizni, ali suparnik je bio besprijekoran. Belgija je ukupnim rezultatom 6:5 izborila polufinale dok će Hrvatska razigravati za mjesta (5. i 6.) koja vode na Svjetsko prvenstvo.

80' Završio je osnovni dio utakmice, rezultat je izjednačen – 1:1. Odluka o pobjedniku past će izvođenjem jedanaesteraca

53' Belgija je izjednačila, Azzaoui je lijepo prebacio našeg vratara, nakon što je Kalaica pogriješio i poklonio mu veliku priliku

41' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice Hrvatska – Belgija

40' Gotovo je prvo poluvrijeme utakmice, Hrvatska vodi 1:0

31' GOOOOOL! Hrvatska je povela fenomenalnim golom Karla Majića! Lovren je pucao, a spretno je reagirao Majić i petom zabio za vodstvo!

Komentara 21

ED
en dva tri
15:53 15.05.2015.

koji uzitak, cista slika na HRT-u i to u HD rezoluciji

SG
smigoc994@gmail.com
16:05 15.05.2015.

ima utakmica na eurosportu

LU
lukateli1
16:13 15.05.2015.

U boj, u boj, za narod svoj! Hajmo, jos se moze uzet ih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije