Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale svjetske lige

Veliki preokret Srbije u završnici: Hrvatskoj pobjeglo zlato, a Rio je još daleko

maro joković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
28.06.2015.
u 21:59

Dupinima je sraz sa Srbima bio treći finale Svjetske lige u povijesti.

Hrvatska je vrlo dobro odigrala prvo poluvrijeme finala Svjetske lige u Bergamu protiv Srbije, a onda je ostala bez snage pa je protivnik nakon preokreta slavio sa 9:6 (1:1, 3:1, 1:3, 1:4), osvojio zlato i izravan plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro sljedeće godine.

Dupinima je sraz sa Srbima bio treći finale Svjetske lige u povijesti. Godine 2009. u Podgorici smo ostali na srebru, 2012. u Kazahstanu osvojili smo krunu. Srbiji je ovo pak bio sedmi naslov.

Izabranici izbornika Ivice Tucaka odigrali su odličnih 16 minuta i u dva navrata imali dva pogotka prednosti (3:1 i 4:2). Sa vodstvom 4:2 otišlo se i na poluvrijeme. Početkom treće četvrtine Hrvatska je ponovno vodila 5:3 i činilo se kako je ništa ne može zaustaviti na putu do zlata. No, Srbija se nije predavala, povećala je tempo i na krilima braće Pijetlović i dvostrukog strijelca Prlainovića ostvarila nevjerojatan preokret.

Momčad Deana Savića napravila je seriju 5:0 i otišla na 8:5 i tu je zapravo bio kraj. Sukno je drugim pogotkom za 8:6 nakratko vratio nadu, ali već u sljedećem napadu Pijetlović je trećim pogotkom (9:6) potvrdio prvo mjesto Srbije.

Sukno i Joković sa po dva pogotka bili su najbolji strijelci u hrvatskoj reprezentaciji, a Pijetlović (3) i Prlainović (2) u srbijanskoj.

Srbija, pobjednica skupine B, u polufinalu je bila bolja od Rudićevog (i Vrlićevog) Brazila sa 13:9. Hrvatska je u polufinalu bila bolja od SAD-a (11:6).

- Bit će to teška utakmica, kao i u svakom finalu u kojem nema favorita. Srbija je iznimno jaka, ali i mi smo. Nastojat ćemo dati svoj maksimum i na najljepši način završiti ovu priču - napomenuo je izbornik Ivica Tucak uoči finala.

Osim zlatne medalje i vize za OI u Brazilu, pobjednik Svjetske lige može računati i na zanimljivu novčanu nagradu. Ona ove godine iznosi 100.000 američkih dolara. Finalistu je pripalo 70.000, a osvajaču brončane medalje 50.000 USD.

Broncu je osvojio Rudićev Brazil nakon lude serije peteraca sa SAD-om (24:23, 10:10) zbog čega je kasnio finalni susret.

Tijek utakmice:

FINALE SVJETSKE LIGE

HRVATSKA - SRBIJA 6:9 (1:1, 3:1, 1:3, 1:4)

Četvrta četvrtina (1:4)

8' Završila je utakmica finala! Srbija je nakon velikog preokreta u završnici utaklmice slavila protiv Hrvatske 9:6, osvojila zlato i izborila nastup na OI u Riju

5' I ponovno Pijetlović pogađa! Igrač više za Srbiju i ponovno tri razlike - 9:6. Njegov treći pogodak

5' Sukno je realizirao peterac za smanjenje vodstva Srbije - 8:6

4' Pavić je na streljani! Prlainović pogađa za 8:5. Njegov drugi gol

4' Teška situacija za Hrvatsku! Srbija je ponovno realizirala napad s igračem više za 7:5, a strijelac je bio Ćuk

3' Srbija vodi 6:5! Pavić je prvo čudesno obranio, ali odbijanac je došao u ruke Srbima. Na kraju je akciju s igračem više pogotkom okrunio Jakšić.

1' Ponovno Pijetlović zaustavlja Tucakovu momčad koja je napadala s igračem više. Hrvatska ima realizaciju igrača više 3-11

1' Počela je posljednja četvrtina, rezultat je izjednačen - 5:5

Treća četvrtina (1:3)

8' Završila je treća četvrtina! Hrvatska je u posljednjih nekoliko sekundi imala dva igrača više, ali nije dobro izvela taj napad

8' Hrvatska nije iskoristila napad s igračem više i onda je uslijedio uzvrat Srbije. Mandić je pogodio iz slobodnog udarca preko dvojice hrvatskih igrača za 5:5! To je njegov drugi gol

6' Bušlje je skrivio peterac, a Prlainović je zabio svoj treći pogodak. Srbija smanjuje na 5:4

5' Bukić iskorištava napad s igračem više i Hrvatska opet ima 'plus dva' - 5:3

3' Pijetlović ponovno smanjuje vodstvo Hrvatske na 4:3. I ponovno je zabio kao i prilikom prvog gola. Bio je nečuvan na drugoj vratnici

2' Pavić je odličan na golu. Sedmi puta zaustavio je pokušaj Srba

1' Počela je treća četvrtina

Druga četvrtina (3:1)

8' Završila je druga četvrtina! Hrvatska ide s vodstvom 4:2 na poluvrijeme

8' Hrvatska ponovno ima dva pogotka prednosti (4:2)! Vukičević je pogodio gotovo iz mrtvog kuta s lijeve strane. Hrvatska je ponovno iskoristila igrača više.

6' Srbija smanjuje na 3:2. Pijetlović je pogodio s dva metra u trenucima dok je Srbija imala igrača više

3' Sukno je zabio za 3:1! Pucao je sa sredine i iskoristio igrača više!

2' Hrvatska ponovno vodi (2:1)! Paškvalin je izborio peterac, a Joković ga sigurno realizirao

1' Počela je druga četvrtina

Prva četvrtina (1:1)

8' Kraj prve četvrtine

8' Srbija je izjednačila - 1:1! Mandić je zabio iz slobodnog udarca s desne strane iskosa. Neoprezan je bio čuvar Burić

6' Hrvatska je povela 1:0! Joković je pogodio nakon brze akcije

4' Srbija je bolje počela susret. U dva navrata pogodila je vratnicu

1' Počela je utakmica

>>Hrvatska svladala SAD, za zlato ćemo se boriti protiv Srbije!

Komentara 176

ZE
Zelenas
21:53 28.06.2015.

Dosta za danas,zenska kosarkaska repka osvoji zlato,Borkovic na podijumu,vaterpolisti zlato......Ali ne moze bez provakacija,zenskoj rukometnoj repki stavljaju zastavu bez odlicija,francuska selektorka nasrce na na nasu sportskog i prelijepog trenera,Borkovicu pustaju 'hej sloveni',ali mi to sve onako stoicki podnosimo,nek se samo zna ko smo i sta smo! i vama cestitke na osvojem drugom mjestu,nocas smo se pokazali u pozitivnom svijetlubez svadje i jada....VIDOVDAN!!!

Avatar Cokolinda
Cokolinda
22:03 28.06.2015.

Zlatooo! Pa stvarno smo najbolji! 4 Zlatne medalje u 2 sedmice za Srbiju!

BU
bugatti
22:16 28.06.2015.

HVALA SUSJEDIMA - DOBIO SAM NA KLADIONICI JER SAM STAVIO NA VAS - ( sreca u nesreci )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije