Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Hrvatska svladala SAD, za zlato ćemo se boriti protiv Srbije!

Hrvatska - SAD
Foto: Goran Kovacic/pixsell
27.06.2015.
u 21:11

- Bit će to teška utakmica, kao i u svakom finalu u kojem nema favorita. Srbija je iznimno jaka, ali i mi smo. Nastojat ćemo dati svoj maksimum i na najljepši način završiti ovu priču - rekao je Tucak.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će u finalu završnog turnira Svjetske lige u Bergamu! Izabranici Ivice Tucka su u polufinalnom dvoboju bili bolji od selekcije SAD sa 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2) i tako se napokon u potpunosti iskupili za onaj težak poraz na startu od Brazila (10:17). Sve i da nije bilo tog neuspjeha, bolje ne bismo mogli proći na ovom turniru, u sutrašnjem finalu u 20 sati (Arenasport) sučelit ćemo sa Srbijom, pobjednicom skupine B, koja je u polufinalu bila bolja od Rudićevog (i Vrlićevog) Brazila s 13:9.

Tucak: Srbi su jaki, ali i mi smo!

Iako su u prvom dijelu utakmice imali poprilično peha (četiri puta su pogađali vratnicu), naši su igrači od početka zaigrali vrlo autoritativno, polako slamajući otpor reprezentacije Dejana Udovičića. Odličnoj igri u obrani poseban je pečat dao sjajni vratar Josip Pavić, koji je obranio čak 14 udaraca. U pojedinim trenucima činilo se da je Jozo nacionale skoro pa nesvladiv, kao da je čarobnjak Jozo Bozo. Šteta je da Pavić napušta Mladost i odlazi u Olympiakos, ali to je već neka d(r)uga priča. Izbornik Ivica Tucak istaknuo je:

- Zaslužena pobjeda. Igrali smo strpljivo, kako smo se i dogovorili. Kad smo pronašli usredotočenost u napadu, s dva-tri pogotka iz izrađenih akcija uspjeli smo slomiti otpor suparnika.

Hrvatska je tako osigurala medalju (najmanje srebro) i na korak je od plasmana na Olimpijske igre u Riju sljedeće godine. Dupinima će sraz sa Srbima biti treći finale Svjetske lige u povijesti. Godine 2009. u Podgorici smo ostali na srebru, 2012. u Kazahstanu osvojili smo krunu. Kako će biti u trećem finalu?

- Bit će to teška utakmica, kao i u svakom finalu u kojem nema favorita. Srbija je iznimno jaka, ali i mi smo. Nastojat ćemo dati svoj maksimum i na najljepši način završiti ovu priču - napomenuo je Tucak.

Već je i u dvoboju s Amerikancima bilo nešto naših navijača, nadajmo se da će ih u finalu biti još više. Tko god može potegnuti do Bergama (40 kilometara od Milana), neka krene put Lombardije! Hrvatski će vam vaterpolisti znati uzvratiti.

Talijani tek za sedmo mjesto

Osim zlatne medalje i vize za OI u Brazilu, pobjednik Svjetske lige može računati i na zanimljivu novčanu nagradu. Ona ove godine iznosi 100.000 američkih dolara. Finalistu će pripasti 70.000, a osvajaču brončane medalje 50.000 USD.

U susretima za poredak od 5. do 8. mjesta Australija je pobijedila Kinu s 13:3 a Mađarska - Italiju s 10:5. Za treće mjesto u 18.40 sati sučelit će se Brazil i SAD, također uz prijenos na Arenasportu.

>> Hrvatska izbacila Italiju i u polufinalu igra protiv SAD-a!

Komentara 20

MM
MMarko657
23:48 27.06.2015.

Dajte "Večrenji" nađite si nekog lektora, kakav vam je ovo polupismeni članak? "...bili bolji od selekcije SAD sa 11:6..." ma dajte molim vas to se uči u nižim razredima osnovne škole!

SS
Sima strahota
12:55 28.06.2015.

tripel@ ahahahha...lako je plivati u moru,sve mirno,i lagano ,nema otpora!!! dodji pa plivaj na Drini,Moravi...da vidimo kako je to kad te brzaci lome i virovi vuku!!! hehehehhe...barakude mojeeee!!!!..ahahahah

Avatar nula
nula
23:48 27.06.2015.

Srbija , zemlja u kojoj 90% stanovnika ne zna ni plivati ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije